URS traži promenu vlasti u Šapcu

Ujedinjeni regioni Srbije pokrenuće inicijativu za razgovore sa koalicionim partnerima o prekomponovanju lokalne vlasti u Šapcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2012.

20:52

Default images

Na sastanku rukovodstva Ujedinjenih regiona Srbije i svih 12 odbornika URS u skupštini grada Šapca, jednoglasno je doneta odluka da se pokrene inicijativa za razgovore sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije o prekomponovanju lokalne vlasti u Šapcu.

Kako se navodi u saopštenju URS, sastanku su prisustvovali lideri Ujedinjenih regiona Srbije, Mlađan Dinkić, Verica Kalanović i Vidoje Petrović, kao i predsednik GO Ujedinjenih regiona Srbije u Šapcu Nemanja Pajić.

SNS iz Šapca: Po republičkom modelu

Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu Aleksandar Peranović izjavio je da će u tom gradu biti promenjena vladajuća većina odnosno da će je činiti stranke koje već vladaju državom.

Posle majskih izbora, vlast u Šapcu su formirale Demokratska stranka, Liberalno-demokratska partije, Ujedinjeni regioni Srbije i Pokret poljoprivrednika i privrednika "Bogata Srbija".

"Nas su obavestili iz URS da će njihovih 11 odbornika plus jedan koji je kod njih prešsao iz Demokratske stranke Srbije uceštvovati u novoj kaoliciji sa 14 odbornika SNS i osam Socijalističke aprtije Srbije", rekao je Peranović agenciji Beta.

On je dodao da bi u vlasti mogli da učestvuju i tri odbornika Srpskog pokreta obnove.

Lokalna skupština u Šapcu broji 69 odbornika, a dosadašnju većinu činili su DS sa 25, SPO, LDP i "Bogata Srbija" sa šest i URS sa 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: