Dačić: Istražiti pronevere u RVB

Predsednik vlade Ivica Dačić rekao je da je u Razvojnoj banci Vojvodine pronevereno na desetine miliona evra, kao i da će insistirati na istrazi te pljačke.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

07:31

Default images

"Insistiram na toj istrazi", izjavio je Dačić za "Informer", navodeći da se radi o jednoj od najvećih pljački u Srbiji.

"U RBV je pronevereno i pokradeno na desetine miliona evra. O tome sam već govorio u javnosti, ali koliko vidim, ta istraga ide slabo, a na momente izgleda kao da neko pokušava da zaštiti neke političke moćnike", rekao je premijer.

On je precizirao i da policija i tužilaštvo, najpre, treba da odrade svoj deo posla.

"Ono što znam jeste da su u RBV proneverene ozbiljne pare i da ta pljačka nije ni malo manja od one u Agrobanci. Koliko sam obavešten, čak oko 75 odsto plasmana RBV je nenaplativo. Cenu tog lopovluka svi zajedno plaćamo kroz dokapitalizaciju, na kojoj insistira pokrajinska vlast, iako smo svi mi u Beogradu protiv toga. Plašim se da neko pokušava da prikrije neke tragove", rekao je Dačić za "Informer".

Premijer Dačić napominje i da će se u narednim danima lično angažovati na utvrđivanju istine o ovom slučaju:

"Nedopustivo je da u Srbiji bilo ko koči istragu milionske pljačke. Ako je to nekada možda i moglo, sad više ne može", zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: