Četvrtak, 01.11.2012.

07:31

Dačić: Istražiti pronevere u RVB

Predsednik vlade Ivica Dačić rekao je da je u Razvojnoj banci Vojvodine pronevereno na desetine miliona evra, kao i da će insistirati na istrazi te pljačke.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Istražiti pronevere u RVB IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

skipper

pre 11 godina

Ona je i nastala od Metals banke koja je investirala u nekretnine i svakako se nisu pridržavali tzv zlatnog bankarskog pravila i uskladili ročnu strukturu. Problem pod novim nazivom RBV, u kojoj su samo nastavili sa lošom poslovnom politikom. Takođe treba ispitati poslovanje, verovatno ima malverzacija i u ovoj banci

Adam

pre 11 godina

Pa ok, dobar put, samo trnovit. Pitanje je da li su Vučuć i Dačić u vojničkim čizmama njim krenuli ili u šminkerskim ekspadrilama.

Mućke

pre 11 godina

Ovi su oni su i tako u krug..Treba zakon o poreklu imovine da se uvede i provodi ni po babi ni po stricevima jer ovako kraja nema..

ADAM

pre 11 godina

To izjavljuje osoba koja je bila portparol ratnih zlocinaca, za cije je vreme nastala "Dafiment banka" i "-jugoskandik" koga i danas placamo, osoba atker afere "Kofer"!
...

android

pre 11 godina

Svi pljuju Dinkica jer je navodno unistio nas domaci privatni bankarski sektor.Bravo Mladjo sto si doveo strane banke.Zamislite da su sve banke domace kao ova agro banka razvojna banka...koje sluze za isisavanje para od drzave.Ne trebaju nama domace banke jer nasim domacim lopovskim direktorima ne bi dao ni ovce na cuvanje.fujjjj kakav smo narod kad trpimo ovakav lopovluk

Altea

pre 11 godina

Neverovatno kako promice jedan veoma bitan detalj, uvek su krediti nenaplativi a kriv je onaj koji upravlja bankom. Znaci oni sto su uzeli novac a ne mogu da ga vrate su prakticno ovim potezima tj otpisima dugova ekstra prosli. Ne sumnjam da je gomila tih koji nisu vratili kredite upravo iz vladajuce garniture. Ovde fale stotine miliona evra a trag tolikog novca se lako sledi. Da postoji politicka volja lako bi se ti krediti naplatili iz imovine lica koja su uzimala kredite a ne od poreskih obveznika. Ne smemo izgubiti iz vida da je sa ove dve banke upravljala drzava znaci da je i vecina novca otisla kod favorita iz stranaka. A te price kako je neko uzeo novac pa ga dao nekom drugom te se ne moze vratiti su za malu decu, valjda postoji neki zakon o poreklu imovine?

T.

pre 11 godina

Ako je sve tako ocigledno kao sto Dacic kaze, a kako ste na vlasti vec nekoliko meseci, onda je trebalo davno da ih pohapsite. Dakle, ili nije ocigledno ili ste vi nesposobni.

matori

pre 11 godina

"...Premijer Ivica Dačić rekao je ... ... ...da će insistirati na istrazi te pljačke..."

A šta je sa koferčetom?
Hoće li gospodin Sheriff da istraži i tu pljačku...

Još dugo ćemo učiti.

pre 11 godina

Zar ne primećujete da su sve malverzacije išle preko domaćih banaka? Agrobanka, Vojvođanska.. Sada sve prebaciti u poštansku štedionicu, tamo će biti sigurnije i pod kontrolom.

A kakva se dreka podizala kada su strane banke ulazile u Srbiju.

mile

pre 11 godina

A rad i imovina Dusana Bajatovica?! Kad ce on biti proveren. Veliki mag i direktor energetike. e drzavo. da dobijem zeleni karton (da ce Bog) i da zapalim odavde. Ovo vredja ljudsko dostojanstvo sta nam rade. Niko nema petlju pa cak i oni koji imaju sve poluge vlasti da uredi ovu zemlju.

tajkun

pre 11 godina

ako se istraga uradi ljudski i posteno mnogo celnika pokrajinskog ds i njhovih poslovnih simpatizera bi trebalo da bude uhapseno i osudjeno. Pare su se dodeljivale lokalnim mocnicima po sumnjivim uslovima. mnogi takvi krediti nisu naplativi sad. Za dobro zemlje je da se ispita rad finansijskih institucija. tu mislim i na revizorske i konsultantske kuce.

boban

pre 11 godina

Najtuznije je to da su 2000. dosli na vlast da pomognu Srbiji.Srbija je bila izmucena i iscedjena sankcijama i ratovima.Umesto da pomognu ,oni besomucno pljackaju.Govorimo o stotinama miliona Evra godisnje.
Eto ga razlog zasto su stanovi preskupi u Beogradu.Peru se ukradene drzavne pare .

jajara

pre 11 godina

meni ovo lici samo na pustanje magle, i zamajavanje naroda.
koliko pricaju o borbi protiv kriminala, do sada bi stadioni bili puni zatvorenika, a ne zatvori

SN

pre 11 godina

Nije RBV opljackana juce... Treba ispitati zasto je Metals banka davala kredite "gospodinu" Jerkovicu i drugim Saricevcima, koji su i doveli do kolapsa...

Nepismen i slep

pre 11 godina

PatriJoti na Kosovo mogu toliko da pronevere svakog meseca a u Vojvodini ne moze niko i nikad? Koja diskriminacija... Koferce, udri na kriminal, ali ne budi birljiv prema kriminalcima!!!

DOSTA VIŠE

pre 11 godina

Naravno, ispitati sve!

Pajtić spašava ovu banku, a sve u interesu građana Vojvodine.

Ma skini mi se sa grbače Pajtiću i ne govori više u moje ime. Ja neću da spašavam banku od koje ste vi uzeli kredite i ne mislite da ih vratite.

DA NEĆU MOŽDA JA DA VRAĆAM VAŠE DUGOVE I PLAĆAM VAŠE BAHAĆENJE?

mira

pre 11 godina

E, lozaci, lozaci! Kako se zapalite kao hepo kockice kada ovi po novinama pocnu da prodaju borbu potiv korupcije. A cela borba se svodi na osvetu. Pajtic nije hteo Dacica u vojvodjanskoj vladi, pa se ovaj dosetio kako da se osveti. I kao sto one kojih se boje ni da pipnu (zar nije Covic uzeo kredit u Agrobanci, na primer), tako je i ovo samo za novine. Inace, mozda bi se zapitali sta je radio Bajatovic i jos po neki.

nada ZR

pre 11 godina

Uopste nisam srecna zbog ovakvih vesti.Zar je moguce da smo tolike godine glasali za ljude koji su nam ispirali mozak 90tim radikalima malim Slobama....A oni mirno bez ikakvih problema pljackali otimali prisvajali.A pricaju jos uvek da bez DS nema Srbije. Za DS cu glasati kada pobedi jedan Kuzmanovic i kada sadasnji u kompletu odu neki u zatvor neki da rade u nekoj firmi za platu radnika. Janusevic zna i neke odgovore oko ubistva DJindjica to je sigurno. Sada mi je sumnjivo i to sto se stalo na Legiji sto se sa tim prica zavrsila.

sasa jokic

pre 11 godina

Ako je Pajtic Knezevica "namestio" za par miliona, onda bi On sada trebao da objasni "poslovanje" RBV. Slazem se da je to jedna od najvecih pljacki u Srbiji, i mora viti istrazena, ali paralelno sa svim ostalim velikim pljackama, za koje je odgovoran DSS.

Da,da,da

pre 11 godina

Samo pazi Dacicu,istrazuj,hapsi samo kadrove DSa,oni su za sve krivi,mada i
ti si sa njima u koaliciji bio,ali tvoji su nevini(u lakat),bas kao i URS i
drugi tvoji novi prijatelji... Njih ne diraj nikako!!!

Meda

pre 11 godina

Zamislite Srbiju u kojoj se politicari takmice ko ce vise pravde da istera, optuzi i kazni lopove umesto ko ce vise da slaze i pokrade...

pedja

pre 11 godina

Danima se po medijim od strane Vučića, a sada i Dačića najavljuju istrage i hapšenja. Onda, kada nekog i uhapse, odrede mu pritvor da ne bi uticao na svedoke. Pitam se da ove najave nisu i upozorenja nekima da blagovremeno utiču na svedoke.

dd

pre 11 godina

Pitanje je zasto Ivica to nije insistirao dok je bio ministar u prosloj vladi... I sada je jasno zasto je pojedincima bila potrebna kvazi vojvodjanska policija...

nesa

pre 11 godina

Pokrajinska vlada stoji iza lopovluka RBV,jedino su se prevarili jer su mislili da ce jos da vladaju. Tesko je sve to osuditi jer se kriju iza zakona,potkupljivog tusilastva i mupa,uproscenog sudstva.

DaLanik

pre 11 godina

Problem je sto sve afere koje procesuiraju su iz prethodne vlasti. Nije da ih ne treba ganjati, ali imam blagi osecaj da ce i ovi sve isto da rade....

šta se čeka

pre 11 godina

Kome je upućeno ovo "istražiti"? Hapsi šta čekaš, da pobegnu u inostranstvo, da unište sve dokaze? Imate MUP, Žandarmeriju, SAJ, Vojsku Srbije, Kobre, UPBOK, BIA, VBA, VOA... ko vam stoji na putu da pohapsite lopove, ko?! Ko pripreti odmah hapsi i stiskaj da propeva u čije ime preti! Treba li milioni građana da gladuju zbog političke korektnosti prema Miškoviću, Beku, Peconiju, Pajtiću, Bajatoviću, Matijeviću, Dubroji, Gajiću i ostalima?! Ako gladan narod bude čisto državu, počistiće i vas sa njima!

drago

pre 11 godina

hajde hvala BOGU .DA NESTO RADITE,, mada sve mislim da od toga nema nista i da opet varate narod,,,,videcemo uskoro na miskovicu,,,on je test..
trebalo bih nacionalizovati sve tajkune i lopove i pomoci siromasnoj i bolesnima u srbiji,,,,ali ne verujem da ce te nesto pravedno uraditi,,,

Velinka

pre 11 godina

Tek se sada vidi kako je predhodna vlast radila. Urušili su sve što se moglo urušiti samo da bi se lično obogatili. Neće se samo stati na RBV i Agrobanci , otkriće se i mnoge druge stvari.

KoleM

pre 11 godina

stvarno, zasto bi iko ulagao u proizvodnju, trpeo rizike zbog sitnog profita uz puno rada kad jednostavno uzmes kredit koji ne vratis, malo castis ili omogucis posao nekom iz banke i eto lakih para. Lake pare su upropastile nasu zemlju, tako su i oni koji su privatizovali firme izvukli novac mahinacijama sto im je lakse nego da su se bavili proizvodnjom.

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Stotine hiljada gradjana jutros nema svojoj deci mleko da kupi za dorucak,aman vlastodrsci urazumite se,dobili ste od naroda poverenje da sve lopurde koje su opljackale narod do gole koze pohapsite i proganjate kao NACISTE,nemoj te nam ovako pricati samoreklamerske price,policija ima pune slepere dokaza i o pljacki nezapamcenoj u nasoj istoriji i o prljavim cimbenicima u pravosudju,dakle otvorite te slepere sa dokumentacijom i redom hapsite,kada pocnu da padaju presude po 40-godina robije tada ce gradjani dati sud o vasem radu .

Dragan

pre 11 godina

sanjam san u kojem je Srbija uređena država, kada odemo u inostranstvo niko ne okreće glavu kada sazna da smo iz Srbije, u kojoj deca imaju budućnost - kad završe škole vrlo brzo nalaze posao, Srbija u kojoj se postuju prave vrednosti, stabilna i bezbedna ....
hoćemo li to dočekati? Pa ako svako da svoj doprinos, svako prema svojim mogućnostima i na svom nivou *- HOCEMO!

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Stotine hiljada gradjana jutros nema svojoj deci mleko da kupi za dorucak,aman vlastodrsci urazumite se,dobili ste od naroda poverenje da sve lopurde koje su opljackale narod do gole koze pohapsite i proganjate kao NACISTE,nemoj te nam ovako pricati samoreklamerske price,policija ima pune slepere dokaza i o pljacki nezapamcenoj u nasoj istoriji i o prljavim cimbenicima u pravosudju,dakle otvorite te slepere sa dokumentacijom i redom hapsite,kada pocnu da padaju presude po 40-godina robije tada ce gradjani dati sud o vasem radu .

Velinka

pre 11 godina

Tek se sada vidi kako je predhodna vlast radila. Urušili su sve što se moglo urušiti samo da bi se lično obogatili. Neće se samo stati na RBV i Agrobanci , otkriće se i mnoge druge stvari.

KoleM

pre 11 godina

stvarno, zasto bi iko ulagao u proizvodnju, trpeo rizike zbog sitnog profita uz puno rada kad jednostavno uzmes kredit koji ne vratis, malo castis ili omogucis posao nekom iz banke i eto lakih para. Lake pare su upropastile nasu zemlju, tako su i oni koji su privatizovali firme izvukli novac mahinacijama sto im je lakse nego da su se bavili proizvodnjom.

DOSTA VIŠE

pre 11 godina

Naravno, ispitati sve!

Pajtić spašava ovu banku, a sve u interesu građana Vojvodine.

Ma skini mi se sa grbače Pajtiću i ne govori više u moje ime. Ja neću da spašavam banku od koje ste vi uzeli kredite i ne mislite da ih vratite.

DA NEĆU MOŽDA JA DA VRAĆAM VAŠE DUGOVE I PLAĆAM VAŠE BAHAĆENJE?

Dragan

pre 11 godina

sanjam san u kojem je Srbija uređena država, kada odemo u inostranstvo niko ne okreće glavu kada sazna da smo iz Srbije, u kojoj deca imaju budućnost - kad završe škole vrlo brzo nalaze posao, Srbija u kojoj se postuju prave vrednosti, stabilna i bezbedna ....
hoćemo li to dočekati? Pa ako svako da svoj doprinos, svako prema svojim mogućnostima i na svom nivou *- HOCEMO!

Da,da,da

pre 11 godina

Samo pazi Dacicu,istrazuj,hapsi samo kadrove DSa,oni su za sve krivi,mada i
ti si sa njima u koaliciji bio,ali tvoji su nevini(u lakat),bas kao i URS i
drugi tvoji novi prijatelji... Njih ne diraj nikako!!!

Altea

pre 11 godina

Neverovatno kako promice jedan veoma bitan detalj, uvek su krediti nenaplativi a kriv je onaj koji upravlja bankom. Znaci oni sto su uzeli novac a ne mogu da ga vrate su prakticno ovim potezima tj otpisima dugova ekstra prosli. Ne sumnjam da je gomila tih koji nisu vratili kredite upravo iz vladajuce garniture. Ovde fale stotine miliona evra a trag tolikog novca se lako sledi. Da postoji politicka volja lako bi se ti krediti naplatili iz imovine lica koja su uzimala kredite a ne od poreskih obveznika. Ne smemo izgubiti iz vida da je sa ove dve banke upravljala drzava znaci da je i vecina novca otisla kod favorita iz stranaka. A te price kako je neko uzeo novac pa ga dao nekom drugom te se ne moze vratiti su za malu decu, valjda postoji neki zakon o poreklu imovine?

mile

pre 11 godina

A rad i imovina Dusana Bajatovica?! Kad ce on biti proveren. Veliki mag i direktor energetike. e drzavo. da dobijem zeleni karton (da ce Bog) i da zapalim odavde. Ovo vredja ljudsko dostojanstvo sta nam rade. Niko nema petlju pa cak i oni koji imaju sve poluge vlasti da uredi ovu zemlju.

šta se čeka

pre 11 godina

Kome je upućeno ovo "istražiti"? Hapsi šta čekaš, da pobegnu u inostranstvo, da unište sve dokaze? Imate MUP, Žandarmeriju, SAJ, Vojsku Srbije, Kobre, UPBOK, BIA, VBA, VOA... ko vam stoji na putu da pohapsite lopove, ko?! Ko pripreti odmah hapsi i stiskaj da propeva u čije ime preti! Treba li milioni građana da gladuju zbog političke korektnosti prema Miškoviću, Beku, Peconiju, Pajtiću, Bajatoviću, Matijeviću, Dubroji, Gajiću i ostalima?! Ako gladan narod bude čisto državu, počistiće i vas sa njima!

drago

pre 11 godina

hajde hvala BOGU .DA NESTO RADITE,, mada sve mislim da od toga nema nista i da opet varate narod,,,,videcemo uskoro na miskovicu,,,on je test..
trebalo bih nacionalizovati sve tajkune i lopove i pomoci siromasnoj i bolesnima u srbiji,,,,ali ne verujem da ce te nesto pravedno uraditi,,,

sasa jokic

pre 11 godina

Ako je Pajtic Knezevica "namestio" za par miliona, onda bi On sada trebao da objasni "poslovanje" RBV. Slazem se da je to jedna od najvecih pljacki u Srbiji, i mora viti istrazena, ali paralelno sa svim ostalim velikim pljackama, za koje je odgovoran DSS.

mira

pre 11 godina

E, lozaci, lozaci! Kako se zapalite kao hepo kockice kada ovi po novinama pocnu da prodaju borbu potiv korupcije. A cela borba se svodi na osvetu. Pajtic nije hteo Dacica u vojvodjanskoj vladi, pa se ovaj dosetio kako da se osveti. I kao sto one kojih se boje ni da pipnu (zar nije Covic uzeo kredit u Agrobanci, na primer), tako je i ovo samo za novine. Inace, mozda bi se zapitali sta je radio Bajatovic i jos po neki.

SN

pre 11 godina

Nije RBV opljackana juce... Treba ispitati zasto je Metals banka davala kredite "gospodinu" Jerkovicu i drugim Saricevcima, koji su i doveli do kolapsa...

nesa

pre 11 godina

Pokrajinska vlada stoji iza lopovluka RBV,jedino su se prevarili jer su mislili da ce jos da vladaju. Tesko je sve to osuditi jer se kriju iza zakona,potkupljivog tusilastva i mupa,uproscenog sudstva.

dd

pre 11 godina

Pitanje je zasto Ivica to nije insistirao dok je bio ministar u prosloj vladi... I sada je jasno zasto je pojedincima bila potrebna kvazi vojvodjanska policija...

Nepismen i slep

pre 11 godina

PatriJoti na Kosovo mogu toliko da pronevere svakog meseca a u Vojvodini ne moze niko i nikad? Koja diskriminacija... Koferce, udri na kriminal, ali ne budi birljiv prema kriminalcima!!!

matori

pre 11 godina

"...Premijer Ivica Dačić rekao je ... ... ...da će insistirati na istrazi te pljačke..."

A šta je sa koferčetom?
Hoće li gospodin Sheriff da istraži i tu pljačku...

Meda

pre 11 godina

Zamislite Srbiju u kojoj se politicari takmice ko ce vise pravde da istera, optuzi i kazni lopove umesto ko ce vise da slaze i pokrade...

nada ZR

pre 11 godina

Uopste nisam srecna zbog ovakvih vesti.Zar je moguce da smo tolike godine glasali za ljude koji su nam ispirali mozak 90tim radikalima malim Slobama....A oni mirno bez ikakvih problema pljackali otimali prisvajali.A pricaju jos uvek da bez DS nema Srbije. Za DS cu glasati kada pobedi jedan Kuzmanovic i kada sadasnji u kompletu odu neki u zatvor neki da rade u nekoj firmi za platu radnika. Janusevic zna i neke odgovore oko ubistva DJindjica to je sigurno. Sada mi je sumnjivo i to sto se stalo na Legiji sto se sa tim prica zavrsila.

jajara

pre 11 godina

meni ovo lici samo na pustanje magle, i zamajavanje naroda.
koliko pricaju o borbi protiv kriminala, do sada bi stadioni bili puni zatvorenika, a ne zatvori

Još dugo ćemo učiti.

pre 11 godina

Zar ne primećujete da su sve malverzacije išle preko domaćih banaka? Agrobanka, Vojvođanska.. Sada sve prebaciti u poštansku štedionicu, tamo će biti sigurnije i pod kontrolom.

A kakva se dreka podizala kada su strane banke ulazile u Srbiju.

T.

pre 11 godina

Ako je sve tako ocigledno kao sto Dacic kaze, a kako ste na vlasti vec nekoliko meseci, onda je trebalo davno da ih pohapsite. Dakle, ili nije ocigledno ili ste vi nesposobni.

DaLanik

pre 11 godina

Problem je sto sve afere koje procesuiraju su iz prethodne vlasti. Nije da ih ne treba ganjati, ali imam blagi osecaj da ce i ovi sve isto da rade....

pedja

pre 11 godina

Danima se po medijim od strane Vučića, a sada i Dačića najavljuju istrage i hapšenja. Onda, kada nekog i uhapse, odrede mu pritvor da ne bi uticao na svedoke. Pitam se da ove najave nisu i upozorenja nekima da blagovremeno utiču na svedoke.

ADAM

pre 11 godina

To izjavljuje osoba koja je bila portparol ratnih zlocinaca, za cije je vreme nastala "Dafiment banka" i "-jugoskandik" koga i danas placamo, osoba atker afere "Kofer"!
...

boban

pre 11 godina

Najtuznije je to da su 2000. dosli na vlast da pomognu Srbiji.Srbija je bila izmucena i iscedjena sankcijama i ratovima.Umesto da pomognu ,oni besomucno pljackaju.Govorimo o stotinama miliona Evra godisnje.
Eto ga razlog zasto su stanovi preskupi u Beogradu.Peru se ukradene drzavne pare .

tajkun

pre 11 godina

ako se istraga uradi ljudski i posteno mnogo celnika pokrajinskog ds i njhovih poslovnih simpatizera bi trebalo da bude uhapseno i osudjeno. Pare su se dodeljivale lokalnim mocnicima po sumnjivim uslovima. mnogi takvi krediti nisu naplativi sad. Za dobro zemlje je da se ispita rad finansijskih institucija. tu mislim i na revizorske i konsultantske kuce.

android

pre 11 godina

Svi pljuju Dinkica jer je navodno unistio nas domaci privatni bankarski sektor.Bravo Mladjo sto si doveo strane banke.Zamislite da su sve banke domace kao ova agro banka razvojna banka...koje sluze za isisavanje para od drzave.Ne trebaju nama domace banke jer nasim domacim lopovskim direktorima ne bi dao ni ovce na cuvanje.fujjjj kakav smo narod kad trpimo ovakav lopovluk

Mućke

pre 11 godina

Ovi su oni su i tako u krug..Treba zakon o poreklu imovine da se uvede i provodi ni po babi ni po stricevima jer ovako kraja nema..

skipper

pre 11 godina

Ona je i nastala od Metals banke koja je investirala u nekretnine i svakako se nisu pridržavali tzv zlatnog bankarskog pravila i uskladili ročnu strukturu. Problem pod novim nazivom RBV, u kojoj su samo nastavili sa lošom poslovnom politikom. Takođe treba ispitati poslovanje, verovatno ima malverzacija i u ovoj banci

Adam

pre 11 godina

Pa ok, dobar put, samo trnovit. Pitanje je da li su Vučuć i Dačić u vojničkim čizmama njim krenuli ili u šminkerskim ekspadrilama.

Velinka

pre 11 godina

Tek se sada vidi kako je predhodna vlast radila. Urušili su sve što se moglo urušiti samo da bi se lično obogatili. Neće se samo stati na RBV i Agrobanci , otkriće se i mnoge druge stvari.

DOSTA VIŠE

pre 11 godina

Naravno, ispitati sve!

Pajtić spašava ovu banku, a sve u interesu građana Vojvodine.

Ma skini mi se sa grbače Pajtiću i ne govori više u moje ime. Ja neću da spašavam banku od koje ste vi uzeli kredite i ne mislite da ih vratite.

DA NEĆU MOŽDA JA DA VRAĆAM VAŠE DUGOVE I PLAĆAM VAŠE BAHAĆENJE?

Da,da,da

pre 11 godina

Samo pazi Dacicu,istrazuj,hapsi samo kadrove DSa,oni su za sve krivi,mada i
ti si sa njima u koaliciji bio,ali tvoji su nevini(u lakat),bas kao i URS i
drugi tvoji novi prijatelji... Njih ne diraj nikako!!!

Nepismen i slep

pre 11 godina

PatriJoti na Kosovo mogu toliko da pronevere svakog meseca a u Vojvodini ne moze niko i nikad? Koja diskriminacija... Koferce, udri na kriminal, ali ne budi birljiv prema kriminalcima!!!

tajkun

pre 11 godina

ako se istraga uradi ljudski i posteno mnogo celnika pokrajinskog ds i njhovih poslovnih simpatizera bi trebalo da bude uhapseno i osudjeno. Pare su se dodeljivale lokalnim mocnicima po sumnjivim uslovima. mnogi takvi krediti nisu naplativi sad. Za dobro zemlje je da se ispita rad finansijskih institucija. tu mislim i na revizorske i konsultantske kuce.

nesa

pre 11 godina

Pokrajinska vlada stoji iza lopovluka RBV,jedino su se prevarili jer su mislili da ce jos da vladaju. Tesko je sve to osuditi jer se kriju iza zakona,potkupljivog tusilastva i mupa,uproscenog sudstva.

jajara

pre 11 godina

meni ovo lici samo na pustanje magle, i zamajavanje naroda.
koliko pricaju o borbi protiv kriminala, do sada bi stadioni bili puni zatvorenika, a ne zatvori

drago

pre 11 godina

hajde hvala BOGU .DA NESTO RADITE,, mada sve mislim da od toga nema nista i da opet varate narod,,,,videcemo uskoro na miskovicu,,,on je test..
trebalo bih nacionalizovati sve tajkune i lopove i pomoci siromasnoj i bolesnima u srbiji,,,,ali ne verujem da ce te nesto pravedno uraditi,,,

dd

pre 11 godina

Pitanje je zasto Ivica to nije insistirao dok je bio ministar u prosloj vladi... I sada je jasno zasto je pojedincima bila potrebna kvazi vojvodjanska policija...

mira

pre 11 godina

E, lozaci, lozaci! Kako se zapalite kao hepo kockice kada ovi po novinama pocnu da prodaju borbu potiv korupcije. A cela borba se svodi na osvetu. Pajtic nije hteo Dacica u vojvodjanskoj vladi, pa se ovaj dosetio kako da se osveti. I kao sto one kojih se boje ni da pipnu (zar nije Covic uzeo kredit u Agrobanci, na primer), tako je i ovo samo za novine. Inace, mozda bi se zapitali sta je radio Bajatovic i jos po neki.

nada ZR

pre 11 godina

Uopste nisam srecna zbog ovakvih vesti.Zar je moguce da smo tolike godine glasali za ljude koji su nam ispirali mozak 90tim radikalima malim Slobama....A oni mirno bez ikakvih problema pljackali otimali prisvajali.A pricaju jos uvek da bez DS nema Srbije. Za DS cu glasati kada pobedi jedan Kuzmanovic i kada sadasnji u kompletu odu neki u zatvor neki da rade u nekoj firmi za platu radnika. Janusevic zna i neke odgovore oko ubistva DJindjica to je sigurno. Sada mi je sumnjivo i to sto se stalo na Legiji sto se sa tim prica zavrsila.

Dragan

pre 11 godina

sanjam san u kojem je Srbija uređena država, kada odemo u inostranstvo niko ne okreće glavu kada sazna da smo iz Srbije, u kojoj deca imaju budućnost - kad završe škole vrlo brzo nalaze posao, Srbija u kojoj se postuju prave vrednosti, stabilna i bezbedna ....
hoćemo li to dočekati? Pa ako svako da svoj doprinos, svako prema svojim mogućnostima i na svom nivou *- HOCEMO!

DaLanik

pre 11 godina

Problem je sto sve afere koje procesuiraju su iz prethodne vlasti. Nije da ih ne treba ganjati, ali imam blagi osecaj da ce i ovi sve isto da rade....

sasa jokic

pre 11 godina

Ako je Pajtic Knezevica "namestio" za par miliona, onda bi On sada trebao da objasni "poslovanje" RBV. Slazem se da je to jedna od najvecih pljacki u Srbiji, i mora viti istrazena, ali paralelno sa svim ostalim velikim pljackama, za koje je odgovoran DSS.

ADAM

pre 11 godina

To izjavljuje osoba koja je bila portparol ratnih zlocinaca, za cije je vreme nastala "Dafiment banka" i "-jugoskandik" koga i danas placamo, osoba atker afere "Kofer"!
...

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Stotine hiljada gradjana jutros nema svojoj deci mleko da kupi za dorucak,aman vlastodrsci urazumite se,dobili ste od naroda poverenje da sve lopurde koje su opljackale narod do gole koze pohapsite i proganjate kao NACISTE,nemoj te nam ovako pricati samoreklamerske price,policija ima pune slepere dokaza i o pljacki nezapamcenoj u nasoj istoriji i o prljavim cimbenicima u pravosudju,dakle otvorite te slepere sa dokumentacijom i redom hapsite,kada pocnu da padaju presude po 40-godina robije tada ce gradjani dati sud o vasem radu .

boban

pre 11 godina

Najtuznije je to da su 2000. dosli na vlast da pomognu Srbiji.Srbija je bila izmucena i iscedjena sankcijama i ratovima.Umesto da pomognu ,oni besomucno pljackaju.Govorimo o stotinama miliona Evra godisnje.
Eto ga razlog zasto su stanovi preskupi u Beogradu.Peru se ukradene drzavne pare .

android

pre 11 godina

Svi pljuju Dinkica jer je navodno unistio nas domaci privatni bankarski sektor.Bravo Mladjo sto si doveo strane banke.Zamislite da su sve banke domace kao ova agro banka razvojna banka...koje sluze za isisavanje para od drzave.Ne trebaju nama domace banke jer nasim domacim lopovskim direktorima ne bi dao ni ovce na cuvanje.fujjjj kakav smo narod kad trpimo ovakav lopovluk

Još dugo ćemo učiti.

pre 11 godina

Zar ne primećujete da su sve malverzacije išle preko domaćih banaka? Agrobanka, Vojvođanska.. Sada sve prebaciti u poštansku štedionicu, tamo će biti sigurnije i pod kontrolom.

A kakva se dreka podizala kada su strane banke ulazile u Srbiju.

šta se čeka

pre 11 godina

Kome je upućeno ovo "istražiti"? Hapsi šta čekaš, da pobegnu u inostranstvo, da unište sve dokaze? Imate MUP, Žandarmeriju, SAJ, Vojsku Srbije, Kobre, UPBOK, BIA, VBA, VOA... ko vam stoji na putu da pohapsite lopove, ko?! Ko pripreti odmah hapsi i stiskaj da propeva u čije ime preti! Treba li milioni građana da gladuju zbog političke korektnosti prema Miškoviću, Beku, Peconiju, Pajtiću, Bajatoviću, Matijeviću, Dubroji, Gajiću i ostalima?! Ako gladan narod bude čisto državu, počistiće i vas sa njima!

pedja

pre 11 godina

Danima se po medijim od strane Vučića, a sada i Dačića najavljuju istrage i hapšenja. Onda, kada nekog i uhapse, odrede mu pritvor da ne bi uticao na svedoke. Pitam se da ove najave nisu i upozorenja nekima da blagovremeno utiču na svedoke.

mile

pre 11 godina

A rad i imovina Dusana Bajatovica?! Kad ce on biti proveren. Veliki mag i direktor energetike. e drzavo. da dobijem zeleni karton (da ce Bog) i da zapalim odavde. Ovo vredja ljudsko dostojanstvo sta nam rade. Niko nema petlju pa cak i oni koji imaju sve poluge vlasti da uredi ovu zemlju.

matori

pre 11 godina

"...Premijer Ivica Dačić rekao je ... ... ...da će insistirati na istrazi te pljačke..."

A šta je sa koferčetom?
Hoće li gospodin Sheriff da istraži i tu pljačku...

KoleM

pre 11 godina

stvarno, zasto bi iko ulagao u proizvodnju, trpeo rizike zbog sitnog profita uz puno rada kad jednostavno uzmes kredit koji ne vratis, malo castis ili omogucis posao nekom iz banke i eto lakih para. Lake pare su upropastile nasu zemlju, tako su i oni koji su privatizovali firme izvukli novac mahinacijama sto im je lakse nego da su se bavili proizvodnjom.

T.

pre 11 godina

Ako je sve tako ocigledno kao sto Dacic kaze, a kako ste na vlasti vec nekoliko meseci, onda je trebalo davno da ih pohapsite. Dakle, ili nije ocigledno ili ste vi nesposobni.

skipper

pre 11 godina

Ona je i nastala od Metals banke koja je investirala u nekretnine i svakako se nisu pridržavali tzv zlatnog bankarskog pravila i uskladili ročnu strukturu. Problem pod novim nazivom RBV, u kojoj su samo nastavili sa lošom poslovnom politikom. Takođe treba ispitati poslovanje, verovatno ima malverzacija i u ovoj banci

Mućke

pre 11 godina

Ovi su oni su i tako u krug..Treba zakon o poreklu imovine da se uvede i provodi ni po babi ni po stricevima jer ovako kraja nema..

SN

pre 11 godina

Nije RBV opljackana juce... Treba ispitati zasto je Metals banka davala kredite "gospodinu" Jerkovicu i drugim Saricevcima, koji su i doveli do kolapsa...

Altea

pre 11 godina

Neverovatno kako promice jedan veoma bitan detalj, uvek su krediti nenaplativi a kriv je onaj koji upravlja bankom. Znaci oni sto su uzeli novac a ne mogu da ga vrate su prakticno ovim potezima tj otpisima dugova ekstra prosli. Ne sumnjam da je gomila tih koji nisu vratili kredite upravo iz vladajuce garniture. Ovde fale stotine miliona evra a trag tolikog novca se lako sledi. Da postoji politicka volja lako bi se ti krediti naplatili iz imovine lica koja su uzimala kredite a ne od poreskih obveznika. Ne smemo izgubiti iz vida da je sa ove dve banke upravljala drzava znaci da je i vecina novca otisla kod favorita iz stranaka. A te price kako je neko uzeo novac pa ga dao nekom drugom te se ne moze vratiti su za malu decu, valjda postoji neki zakon o poreklu imovine?

Adam

pre 11 godina

Pa ok, dobar put, samo trnovit. Pitanje je da li su Vučuć i Dačić u vojničkim čizmama njim krenuli ili u šminkerskim ekspadrilama.

Meda

pre 11 godina

Zamislite Srbiju u kojoj se politicari takmice ko ce vise pravde da istera, optuzi i kazni lopove umesto ko ce vise da slaze i pokrade...