Radikali traže zaostale dnevnice

Deo bivših poslanika SRS-a podneće tužbu zbog dnevnica koje im Skupština Srbije, odlukom Administrativnog odbora, nije isplaćivala. od 2009. godine

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2012.

13:38

Default images

Predsednik Okružnog odbora SRS Momčilo Duvnjak kaže da je on prvi pokrenuo taj zahtev, a da su mu se drugi poslanici sada pridružili. On je precizirao da se potražuje od 600.000 do 800.000 dinara po poslaniku, te da se za tužbu za sada odlučilo osam bivših poslanika SRS, ali da mu se juče javilo još njih dvadesetak.

"Neke stvari se ne mogu donositi van zakona. Ako vas neko šalje na put za to dobijete dnevnicu, tako treba da bude i u Skupštini Srbije. Kada idem na zasedanje skupštine po zakonu mi pripada dnevnica", rekao je Duvnjak novinarima.

On je podsetio da je početkom 2009. godine Administrativni odbor Skupštine Srbije, čiji predsednik je bio iz Demokratske stranke, "doneo odluku da se dnevnice ukinu protivzakonito".

Ti poslanici su, dodao je on, pre više od dva meseca takav zahtev podneli Skupštini Srbije, kako Skupština ne bi morala da plaća kamatu, ali pošto nisu dobili odgovarajući odgovor odlučili su da podnesu tužbu.

"Angažovali smo tim advokata za to, a ako treba, idemo do Strazbura da se vidi ko je u pravu. Tužbu ćemo predati u narednih nedelju dana", kazao je on.

Polovinu novca koju očekuje da će dobiti Duvnjak planira da da svojoj stranci uz napomenu da je stranku i ranije pomogao sa 7.000 evra.

Dodao je da poslanici ostalih političkih partija jedva čekaju odluku suda, te da će se i oni nakon toga pridružiti ovom zahtevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: