Dulić: Tražiću međunarodnu zaštitu

Bivši ministar Oliver Dulić izjavio da će zatražiti pomoć međunarodnih organizacija za ljudska prava i stranih predstavništava jer mu je ugrožena bezbednost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2012.

12:11

Default images

Dulić tvdi da mu je ugrožena bezbednost zbog medijske kampanje jednog beogradskog lista protiv njega i njegove porodice i najavio da će zatražiti zaštitu međunarodnih organizacija.

"Podmetanja i falsifikati koji se nedeljama unazad iznose imaju za cilj da me kriminalizuju i predstave kao prebogatog korumpiranog političara. Što je najgore u toj kampanji nije pošteđena ni moja porodica, zbog čega nam je ugrožena bezbednost", naveo je Dulić u pisanoj izjavi. On je podsetio da poslednjih 20 dana nijedan broj jednog dnevnog lista nije izašao bez njegove slike na naslovnoj strani i napomenuo da agresivna kampanja ne prestaje, iako je protiv tog lista podneo niz tužbi zbog iznetih neistina. "Budući da tokom trajanja ovog procesa nisam dobio adekvatnu zaštitu nadležnih državnih organa, prinuđen sam da pomoć i zaštitu zatražim kod međunarodnih organizacija zaduženih za zaštitu ljudskih prava i predstavništava stranih zemalja u Beogradu", naglasio je Dulić. On je takođe zatražio da istražni organi provere svaku rečenicu napisanu o njemu i da o toku i ishodu istrage obaveste javnost, a ponudio je da se uporedi njegova imovinska karta od dana kada je preuzeo državnu funkciju do danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: