Dačić: Srbija će podržati BiH

Predsednik vlade Ivica Dačić izjavio je uoči posete Sarajevu da će Srbija poštovati BiH i pridržavati se Dejtonskog sporazuma, po kojem je ona jasno definisana.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

09:04

Default images

"Postoji jasno definisana Bosna i Hercegovina po Dejtonskom sporazumu i Srbija će se toga pridržavati", izjavio je on u intervjuu za Federalnu televiziju, uoči današnje posete Sarajevu.

Dačić je, takođe, dodao da državi BiH "nikada ne bi trebalo da padne na pamet da prizna nezavisnost Kosova i Metohije".

Upitan da prokomentariše činjenicu da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik specijalne veze tog entiteta i Srbije nastoji da prikaže u kontekstu državnosti tog dela Bosne i Hercegovine, istakao je da ne podržava "korišćenje specijalnih veza u dnevnopolitičke svrhe", prenela je Anadolija.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, danas i sutra će boraviti u Sarajevu, gde će učestvovati na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji, a sastaće se i sa visokim zvaničnicima BiH. Pre posete Sarajevu sastaće se sa delegacijom MMF-a u Beogradu.

Predsednik srpske vlade će se sutra sastati s predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, a potom će učestvovati na trilateralnom sastanku s ministrima unutrašnjih poslova BiH i Crne Gore, Sadikom Ahmetovićem i Ivanom Brajovićem.

Dačić će u četvrtak učestvovati na Međunarodnoj konferenciji "Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje - izazovi u svetu kibernetičke infrastrukture".

On će razgovarati i s predsednikom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsedništva Nikolom Radmanovićem i Željkom Komšićem, a imaće i odvojeni susret s ministrom inostranih poslova BIH i potpredsednikom Saveta ministara BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: