(Ne)sigurna smena vlasti u NS

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da još nije sigurno da će doći do najavljene smene vlasti u tom gradu. SNS: Alarmantno odsustvo realnosti Pavličića.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

13:28

Default images

Pavličić je rekao da tajno glasanje može doneti iznenađenja

"Pitanje je da li postoji skupštinska većina na drugoj strani koja je formalizovana koalicionim sporazumom. Samo se na skupštini nakon glasanja može videti da li neko ima većinu, ili ne", rekao je on za Radio-televiziju Vojvodine.

Na pitanje da li se i dalje nada da bi mogao ostati ne mestu gradonačelnika, kazao je da se ne nada i da se ne bavi pretpostavkama.

Pavličić je kazao da se u jednom periodu nije znalo ko ima većinu u Novom Sadu i da su postojale razne spekulacije, ali da misli da je sada situacija mnogo jasnija.

Međutim, glasanje je "uvek nešto što je plod trenutka i činjenica je da je glasanje tajno, pa ćemo videti kako će se sve odvijati", rekao je Pavličić.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novog Sada saopštio je potom da će naredna sednica Skupštine grada jasno i nedvosmisleno pokazati ko će u naredne četiri godine voditi taj grad.

Naprednjaci su saopštenjem reagovali na izjavu Pavličića - da još ništa nije gotovo i da tajno glasanje može doneti iznenađenja. Tom izjavom Pavličić je, kako navode, po ko zna koji put pokazao "alarmantno odsustvo realnosti i sagledavanje činjenica, koje njemu i njegovoj gubitničkoj družini ne idu u prilog".

"Najnoviji gaf najneuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Novog Sada je neviđen lični nemoral, ali i nemoral cele Demokratske stranke", navodi se u saopštenju gradskog SNS-a i dodaje da Pavličić "vrlo dobro zna da je pre neki dan potpisan koalicioni sporazum i da je 42 odbornika podržalo njegovu smenu".

Novosadski SNS poručuje Pavličiću da su, "ukoliko je mislio da će da kupi glas nekog od odbornika, on i njegova odlazeća garniture u još većoj zabludi i na opozicionom putu bez povratka".

Sednica Skupštine grada Novog Sada zakazana je za sredu, 12. septembra, a na dnevnom redu će biti smena gradonačelnika, kao i predsednika Skupštine grada i Gradskog veća.

Prethodno su predstavnici sadašnje opozicije saopštili da su postigli dogovor o novoj koalicionoj većini u gradskom parlamentu, koju čine 42 odbornika SNS, SPS, DSS, SPO, Romska demokratska stranka, Grupa građana "Dveri" i Pokret "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: