Nikolić nadmašio Tita

Predsednik Nikolić srešće se sa američkim predsednikom Barakom Obamom tokom zasedanja Generalne skupštine UN, saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

21:20

Default images

Tim šefa naše države već ima listu od 20 svetskih zvaničnika sa kojima se ugovaraju susreti, pišu “Novosti”.

Nikolić u Njujork putuje 23. septembra, gde će se dan kasnije, na sesiji “zemaljskog parlamenta”, okupiti predsednici i premijeri svih država sveta.

Na marginama tog skupa predsednik Nikolić trebalo bi da se sastane sa mnogim državnicima, pa i liderom iz Bele kuće.

"Ukoliko ne bude prilike da se sastane sa Obamom na samom zasedanju, predsednik Nikolić će sigurno imati prilike da se sa njim neformalno sretne u hotelu “Astorija”, gde će prvi čovek Amerike prirediti prijem za sve šefove delegacija," kažu sagovornici "Novosti" iz Predsedništva Srbije.

Za našu zemlju je veoma bitno što će sesiju svetskog parlamenta da vodi nekadašnji šef diplomatije Vuk Jeremić. Predsednik Srbije biće treći govornik na tom velikom skupu, a to u diplomatskim krugovima nije zanemarljivo. Jer, najbolje “plasirani” za mikrofonom sa ovih prostora bio je Josip Broz Tito, koji je svojevremeno uspeo da se međunarodnoj javnosti obrati kao - peti.

Po tradiciji, debatu na Ist riveru otvara Brazil, koji je tu privilegiju stekao kao kompenzaciju što nije postao stalni član Saveta bezbednosti. Drugi govornik je iz Amerike, koja uživa tu povlasticu kao domaćin zasedanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: