Zurof: Razum da podnese ostavku

Direktor izraelskog Centra Simon Vizental Efraim Zurof kaže da su nečuvene izjave hrvatskog istoričara i sveštenika Stjepana Razuma o broj ubijenih u Jasenovcu.

Izvor: B92

Petak, 24.08.2012.

23:10

Default images

Zurof je u izjavi za Srnu rekao da Razum ovakvim izjavama želi da prepravi istoriju Drugog svetskog rata i negira zločine koje su počinile ustaše.

Centar "Simon Vizental" odmah će uputiti poziv da Razum podnese ostavku na funkciju načelnika Nadbiskupskog arhiva u Hrvatskom državnom arhivu, istakao je Zurof , a prenele banjalučke "Nezavisne novine".

Razum u intervjuu zadarskom "Hrvatskom listu", pod naslovom "Vreme je da srušimo velikosrpski mit o Jasenovcu", osporava broj ubijenih u Jasenovcu, ističući da taj broj "nema nikakvog uporišta u stvarnosti".

Prema njegovim rečima, ustaški pozdrav "Za dom spremni" jedan je od "lepših", a ubraja se u "hrišćanske i rodoljubive".

Ova izjava izazvala je burne reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: