"Stav bivše vlade o fusnoti bolji"

DS se neće suprotstaviti eventualnoj odluci vlade da prihvati da na međunarodnim skupovima fusnota ne mora da bude ispisana pored Kosova, kaže Borko Stefanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

15:18

Default images

Međutim, postavlja se pitanje zašto su članice sadašnje vladajuće koalicije kritikovale pregovarački tim prethodne vlade zbog rešenja povoljnijeg za Srbiju, rekao je šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom bivše Vlade Srbije.

"Na novoj vladi je, ako želi da stvar reši tako da se fusnota nalazi u pratećoj dokumentaciji na svakom skupu, i da naša delegacija samo pročita izjavu koja podseća na stav Srbije o statusu Kosova. Tu nema ničeg novog, osim odustajanja od insistiranja da fusnota bude na tablici", kazao je Stefanović za agenciju Beta.

"Mi to nećemo kritikovati, ali kritikujemo to što su naši napori koji su doveli do višeg rezultata, označeni kao izdajnički, a sada je to normalno", kazao je Stefanović.

"Postavlja se samo pitanje što su nas - kada su bili opozicija - etiketirali kao izdajnike i govorili sve najgore o pregovaračkom procesu, a sada su spremni da idu ispod 'crvene linije' i linije koju smo mi zacrtali", rekao je Stefanović.

Po njegovim rečima, to pitanje je političko i na to treba odgovoriti.

tefanović je podsetio da je važno da Srbija učestvuje na svim regionalnim skupovima i dodao da će DS podržati novu vladu u tome jer smatra da su za budućnost zemlje važni svi koraci koji su u skladu sa evropskim opredeljenjem.

"Nova vlast koja je vrlo heterogena, teško nalazi zajednički imenitelj i za politiku o Kosovu i imaće, najverovatnije, veliki problem unutar svojih redova o tom pitanju", ocenio je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: