Požar u Bujanovcu i Preševu

Požar koji je ljudskom nepažnjom prouzrokovan pre dva dana u selu Biljača, opština Bujanovac, a potom se proširio na sela u opštini Preševo.

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2012.

10:20

Default images

Požar zadaje velike probleme vatrogasnim ekipama iz Bujanovca i Vranja.

Za sada gore manje parcele borove šume i niskog rastinja na nepristupačnom području daleko od prvih kuća, tako da je stanovništo svih sela bezbedno, potvrđeno nam je u Regionalnom štabu za borbu protiv elementarnih nepogoda.

"To je jedna linija u dužini od oko tri kilometra, na nepristupačnom terenu između sela Biljača, Sebrat i Bratoselce u opštini Bujanovac i Buštranja i Svinjišta u opštini Preševo", kaže za Tanjug načelnik Stanojković i dodaje da su stanovnici i imovina ovih sela za sada bezbedni.

On je takođe rekao da su na ovaj teren upravo poslate nove ekipe kao pojačanje, a o rezultatima njihove akcije znaćemo više posle 18:00 časova.

Načelnik je potvrdio da je požar izbio juče u selu Biljača, da je izazvan ljudskom nepažnjom, da je u jednom trenutku čak 13 kuća tog sela bilo u opasnosti i da je prilikom gašenja vatre jedan meštatnin zadobio lakše povrede.

Danas su područje zahvaćeno vatrom posetili predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi sa saradnicima, operativci komunalnih službi preduzeća "Komunalac", policija i inspektori preventivni rad na terenu.

Područje zahvaćeno vatrom nalazi se između 16. i 20. kilometra južno od Bujanovca.

U odeljenju za vanredne situacije u Vranju, Tanjugu je rečeno da je samo tokom ovog vikenda, na području Pčinjskog okruga, ugašeno čak 18 manjih ili većih požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: