Vlada povlači 77 akata

Vlada Srbije zatražila je danas povlačenje svih predloga zakona i drugih akata iz skupštinske procedura koje je predložila prethodna vlada.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 31.07.2012.

12:10

Default images

Iz skupštinske procedure treba da bude povučeno 77 akata, među kojima je najviše predloga zakona o ratifikaciji, kao i izmene zakona iz različitih oblasti - pravosudja, zdravstva, zaštite životne sredine, obrazovanja i državne uprave.

Po pravilu, nova vlada iz skupštinske procedure povlači sve zakone iz prethodnog saziva nakon čega utvrdjuje prioritete i da li će ih vraćati u tom ili izmenjenom obliku ili ih uopšte neće vraćati, što je učinila i vlada premijera Ivice Dačića.

Jedina dva predloga zakona koji se trenutno nalaze u skupštinskoj proceduri jesu predlozi zakona o rokovima plaćanja obaveza korisnika javnih sredstava i državnih i javnih preduzeća i o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost.

Oba zakonska predloga u skupštinu je 14. juna uputio poslanik Demokratske stranke Srbije Radojko Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: