Požar u Istanbulu pod kontrolom

Turski vatrogasci uspeli su da požar koji je izbio u jednoj višespratnici u centru Istanbula stave pod kontrolu, javlja BBC.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 17.07.2012.

11:29

Default images

Državna televizija emitovala je snimke koji pokazuju veliki dim koji se nadvio iznad centra grada.

Lokalne vlasti odmah su evakuisale ljude iz Polat tornja, koji se nalazi nadomak glavnog poslovnog dela Istanbula. U neposrednoj blizini tornja nalazi se benzinska pumpa i više zgrada, koje su takođe evakuisane, prenosi Rojters.

BBC navodi da za sada nema izveštaja o pričinjenoj šteti niti o uzrocima požara.

Vatrogasci su požar u zgradi, u kojoj se nalaze stanovi i kancelarije, gasili sa zemlje i iz vazduha helikopterima. Kako javljaju mediji, požar je izbio u zgradi koja ima 42 sprata.

Guverner Istanbula Husein Avni Mutlu kaže da je neispravan klima uređan najverovatniji uzrok požara. Gradonačelnik diskrita Mustafa Sarigul izjavio je agenciji AFP da vatra nije zahvatila unutrašnjost zgrade.

"Sistem za gašenje požara odmah se aktivirao. U suprotnom, mi bi sada bili suočeni sa velikom nesrećom", naglasio je on.

Turska agencija Anadolija javila je ranije da se u zgradi nalazi više osoba.

Saobraćaj u okolnim ulicama zaustavljen je iz bezbednosnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: