Protest zbog zabrane na Brnjaku

Srbi sa severa Kosova uputili su protest Kforu zbog zatvaranja prelaza kod Brnjaka za kamione nosivosti veće od 3,5 tona.

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2012.

17:03

Default images

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je, posle redovnog sastanka čelnika lokalne samouprave i predstavnika međunarodne zajednice, da su pripadnici Kfora jutros oko 10 sati zatvorili alternativni put i zabranili prolazak kamiona nosivosti veće od 3,5 tona. Time je otežano snabdevanje građana sa severa Kosova.

Prema njegovim rečima, promet je dozovoljen samo putničkim automobilima, autobusima i kamionima nosivosti do tri i po tone.

"Time je otežano snabdevanje Ibraskog Kolašina i čitavog severa", rekao je Ristić.

On je dodao da nije dobro da Kfor "ponovo preuzima ulogu" kosovskih carinika i da se vraća na period od 25. jula.

"Očigledno je da je neko iz Prištine i dela međunarodne zajednice ponovo rešio da destabilizuje situaciju", ocenio je Ristić i dodao da se problem moraju da reše zvaničnici Beograda i Prištine, uz učešće kosovskih Srba, i da Kfor treba da obavlja samo poslove iz svog mandata.

Prema Ristićevim rečima, predstavnicima Kfora je na sastanku rečeno da nije dobro da rade kao njihov prethodni komandant, nemački general Erhard Biler i da posao te misije nije da kontroliše robu, već da traga za oružjem i drugim nedozvoljenim sredstvima.

Ristić je naveo da nije dobro to što je pukovnik Kfora Adolf Konrad rekao da mu nije poznato da je prolaz zatvoren.

Vojnici Kfora jutros su, po nalogu komande Kfora, na alternativnom putu zadržavali vozila 40 minuta, a kamioni veće nosivosti nisu mogli da prolaze bez obzira na to da li su bili puni ili prazni, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: