Kocijančičeva: Dijalog je ključ

Do nove runde u razgovorima između Beograda i Prištine moglo bi da dođe ubrzo, kaže Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 17.11.2011.

20:58

Default images

“Kontakti su u toku i nadam se da će sledeća runda dijaloga biti što je pre moguće”, kaže Kocijančičeva.

Evropski savet bi o kandidaturi Srbije trebalo da raspravlja 9. decembra. Kocijančičeva je, uprkos kratkim rokovima, optimista.

“Verujemo da je dijalog u interesu i Beograda i Prištine. Radimo na tome da bi se nastavio, jer je to najbolja opcija”, tvrdi Kocijančičeva.

Maja Kocijančič naglašava da je poznato da će Evropski savet u decembru razgovarati o preporukama Evropske komisije, uz napomenu da je za to potrebna saglasnost svih 27 zemalja članica. Pozitivna odluka će, očigledno, zavisiti od toga da li će dve strane ponovo sesti za sto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: