LDP traži novu sednicu Odbora

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović razgovaraće u utorak s predsednicom Parlamenta Slavicom Đukić Dejanović o zakazivanju nove sednice Odbora za bezbednost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2011.

15:45

Default images

Jovanović insistira na novoj sednici posle informacija u javnosti o tome da je Odbor na prethodnoj sednici obavešten da su nerede na severu Kosova izazvali Srbi.

"U ovom trenutku ne postoji mogućnost kompromisa u vezi sa Odborom za bezbednost. Neka kažu na koji način to da se organizuje, ali sa te sednice mora biti utvrđena istina i ona mora biri saopštena građanima Srbije", kazao je Jovanović.

"Ako smo mi taoci sukoba na severu Kosova, onda treba da znamo šta je pozadina tog sukoba. Ako smo taoci, a u ovom trenutku očigledno da jesmo, srpske zajdnice na severu, s kojom se brutalno obračunavaju međunarodne snage, onda smo dužni da ih zaštitimo, i u tome smo spremni da učestvujemo. Ali ako su napadnute međunarodne snage kako bi se pod paravanom nacionalnih interesa Srbija zaustavila u približavanju normalnom svetu, onda tome moramo da se suprotstavimo", rekao je Jovanović.

Situacija na severu Kosova, odnosno ono što se dešavalo na prelazu Jarinje kada je izbio sukob između Kfora i okupljenih građana, otvorila je još jedno pitanje: da li treba objaviti podatke o tom događaju do kojih su došle službe bezbednosti.

Profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da onaj ko proglašava neki podatak tajnim ne može to da radi samovoljno.

"Meni se čini, mada ne mogu eksplicitno da tvrdim, ali na osnovu svega što sam čula, meni izgleda da interesi javnosti da zna, pošto se radi o političkom događaju, pretežu nad interesima Republike Srbije da ih sakrije, s tim što je Srbija tako ustrojena da ništa ne može da sakrije, čak i kada bi to bilo veoma opravdano", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: