Junker: Grčka neće bankrotirati

Šef ministara finansija zemalja zone evra Žan-Klod Junker odbacio glasine o bankrotstvu Grčke i njenom istupanju iz monetarne unije.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 04.10.2011.

07:27

Default images

Na kraju sastanka ministara Evrogrupe, kojima on predsedava, Junker je rekao: "Grčka će izbeći bankrotstvo" i ukazao da "niko ne razmišlja o izlasku Grčke iz zone evra".

Zemlje zone evra su sinoć postigle kompromis o garancijama koje traži Finska od Atine u zamenu za nove kredite. Taj zahtev je nedeljama blokirao drugi plan za pomoć toj zemlji u krizi.

"Mi smo pozdravili pojačane dodatne mere koje je nedavno preduzela Grčka. Ove mere doprineće postizanju dogovorenih fiskalnih ciljeva za 2011. i 2012. Ove dve godine i ove mere su snažan signal da je Grčka potpuno posvećena striktnom sprovođenju fiskalne strategije. Pozivamo na brzo legalizovanje i tupanje na snagu tih mera", kazao je Junker.

"Niko nije zagovarao izlazak Grčke iz evrozone. Moram čvrsto da poreknem sve glasine koje ukazuju da je Grčka pozvana da odluči da napusti evrozonu", dodao je šef ministara monetarne unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: