Banjaluka: Sukob navijača

Banjalučka policija uhapsila je trojicu navijača koji su učestvovali u nemirima tokom fudbalske utkamice između banjalučkog Borca i sarajevskog Željezničara.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2011.

11:13

Default images

Navijači Borca su u 33. minutu utakmice uleteli u teren kada je Željezničar poveo sa 1:0, posle čega je glavni sudija prekinuo meč.

Uz pogrdno skandiranje, navijači banjalučkog tima, ušli su na teren i krenuli ka tribini gde su bili najvijači Željezničara, gađajući ih kamenicama i noseći baklje.

Portparolka banjalučke policije Gospa Arsenović izjavila da su navijači sarajevskog tima uz pratnju policije bezbedno ispraćeni sa stadiona.

Ona je dodala da su neredi izbili kada su se sukobile dve navijačke grupe, ali da je blagovremenom intervencijom policije sprečena eskalacija, da su navijačke grupe razdvojene.

Prema njenim rečima posle toga je došlo do incidenata u gradu kada su navijači Borca u Gundulićevoj ulici bacanjem kamenja naneli talesne povrede četvorici policajaca, oštetili dva službena vozila i jedno privatno.

"Protiv dva lica podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim terenima, a protiv jednog lica zbog napada na službeno lice u vršenju duznosti", objasnila je Arsenović.

Utakmicu Borac - Željezničar u Banjaluci je obezbeđivao 61 uniformisani policajac, deset operativaca, tri tima za podršku i dve kamere, jer je bilo procenjeno da je to događaj visokog rizika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: