Ćorovićeva: Uticaj Zukorlića opada

Aida Ćorović, novinarka iz Novog Pazara, kaže da uticaj Muamera Zukorlića polako opada, pa se možda iza "Otpora Sandžaka" kriju njegove bivše mlade pristalice.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2011.

18:36

Default images

Ona je, gostujući u Vestima B92 u 16 sati, rekla da ponašanje Zukorlića prevazilazi sve granice dobrog ukusa.

Muftija Muamer Zukorlić najavio je tužbu protiv svih medija u Srbiji koji su objavili optužbe i uvrede na njegov račun iza kojih stoji nepostojeća organizacija "Otpor Sandžaka", saopštila je Informativna služba mešihata.

Inače, novinarka i direktorka NVO Urban-in iz Novog Pazara Aida Ćorović večeras je primila nagradu "Osvajanje slobode" koju jedanaestu godinu za redom dodeljuje Fond "Maja Maršićević-Tasić".

Članica Upravnog odbora tog fonda Sonja Liht je ukazala na značaj 24. septembra kada se ta nagrada u znak sećanja na Maju Maršićević-Tasić dodeljuje ženi koja se zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije.

Lihtova je u Skupštini Beograda ukazala na to da je ovogodišnja dobitnica aktivistkinja koju zna više od 20 godina i sa kojom se upoznala kroz uverenje da svet treba menjati.
Ona je dodala da i danas ne može da veruje da se pristanak na svet kakav on jeste može i sme prihvatiti.
Aida Æoroviæ primila nagradu (foto: infolink.rs)
Lihtova je izrazila zadovoljstvo jer nijedne godine nije problem pronaći ženu kojoj će biti dodeljena nagrada "Osvajanje slobode" što, kako je dodala, govori da ovo društvo ima budućnost.

Aidi Ćorović nagradu je uručila dobitnica tog priznanja 2006. godine direktorka programa Građanski pakt za jugoistočnu Evropu Hedvig Morvai-Horvat.

Horvatova je kazala da je Ćorovićeva novinarka, osnivač nevladine organizacije i nestranačka ličnost koja govori u ime žena, muslimana i svih građana. Prema njenim rečima, Ćorovićeva deluje i lokalno i regionalno, gradeći mostove između Sandžaka, Srbije i zemalja u okruženju. Ćorovićeva je istakla da je izbor težeg puta devedesetih godina bio zapravo osvajanje slobode.

Ona je navela da je nagrada koja joj je dodeljena u stvari nagrada svim ženama koje osvajaju malo parče slobode u svom okruženju u Srbiju. Ćorovićeva je ocenila da ljudi iz unutrašnjosti, koji ne žive u Beogradu, možda moraju da ulože dodatni napor da bi se izborili za svoje ciljeve.

Fond "Maja Maršićević-Tasić" osnovali su Majini prijatelji 2001. godine u želji da sačuvaju uspomenu na njenu borbu za osvajanje slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: