Ko stoji iza sandžačkog "Otpora"

Muftija Zukorlić ocenjuje da saopštenje “fantomskog Otpora” u Sandžaku predstavljaju “beskrupulozan i kukavčki” nasrtaj na njegovo dostojanstvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

14:43

Default images

Muftija je uveren da optužbe izrečene na njegov račun dolaze od državnog vrha Srbije i ministra Rasima Ljajića. Ljajić međutim kaže da je za ovaj "Otpor"saznao iz novina.

Zukorlić sa druge strane kaže da je reč o “već viđenom scenariju” iz vremena režima Slobodana Miloševića, kome niko nije smeo da se suprotstavi, a onaj ko bi to ipak, učinio - bio bi satanizovan.

“Oni na optužbe o diskriminaciji i kršenju ljudskih prava u Sandžaku odgovaraju napadom na onoga ko diže glas protiv režimskog zuluma i to posredstvom prvovladinih, navodnih nevladinih organizacija, a sada i fantomskih oranizacija sa ciljem skretanja pažnje sa sopstvene odgovornosti”, rekao je Zukorlić.
Muftija Zukorliæ (Tanjug, Arhiva)
To, smatra on, “samo potvrđuje slabost režima i njegovih kurira u Sandžaku”, koji, uprkos svim mehanizmima vlasti, medija javne i tajne policije "ne uspevaju da održe robovski status građana na tom području".

“Ovako beskrupulozan i kukavčki nasrtaj na moje dostojanstvo samo je potvrda da je put kojim idemo pravi i da sloboda građana Sandžaka predstavja vrednost koju baštini apsolutna većina”, naveo je Zukorlić i dodao da je sada jasno zašto od vlasti nije moguće dobiti odgovore na konkretne optužbe za diskriminaciju na verskoj, etničkoj, kulturnoj i drugim osnovama.

“Odgovore ne možeo dobiti jer bi to podrazumevalo potpuni zaokret beogradske politike prema Sandžaku i odricanje od režimskih poltrona koji za šaku groša prodaju i veru, i naciju, i čast”, zaključio je Zukorlić.
Rasim Ljajiæ (Beta, Arhiva)
Ukoliko je tačno da u Sandžaku postoji organizacija “Otpor” krajnje je nezbiljno da prvi put u javnost izlazi ilegalno saopštenjem, a još neozbiljnije je to što im je u medijima dat toliki publicitet, kaže ministar Rasim Ljajić.

On kaže da je za postojanje te organizacije saznao iz novina, te da je Zukorlić jedva dočekao da se oglasi i da, naravno, optuži - koga drugog do njega.

“Iz novina sam saznao da to postoji. Ako je i tačno da takva organizacija postoji krajnje je neozbiljno da prvi put izlazi u javnost na takav način, a još je neozbiljnije da im se daje ovakav publiciet u medijima", naveo je Ljajić.

Zukorlić je, dodao je on, to jedva dočekao jer već dva dana o njemu ništa nije bilo u medijima.

"I eto dobre prilike da se oglasi, naravno optuži mene, jer je to siguran način da dobije prostor u medijima u pokušaju da zaustavi stramogli pad svog rejtinga”, kazao je Ljajić.

Za sada ilegalna organizacija koja je sebe nazvala “Otpor Sandžaka” oglasila se saopštenjem kojim optužuje muftiju Zukorlića i njegove pristalice za sve probleme u Sandžaku, a Bošnjake poziva na otpor svim njegovim aktivnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: