Redžepi: Na nasilje, nasiljem

Vlasti u Prištini će napraviti plan za sever Kosova. U slučaju da se Srbi suprotstave nasiljem, vratiće im se istom merom , kaže Bajram Redžepi.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2011.

09:09

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Kosova je rekao za "Danas" da se sa Euleksom i Kforom razgovara da li i kada treba početi uklanjanje barikada.

"Razgovaraćemo s Euleksom i Kforom o tome šta ćemo s barikadama. To u nadležnosti Kfora i Euleksa. Tokom nedelje razgovaraćemo o mogućim opcijama. Ljudi ne mogu biti taoci raznih kriminalnih grupa", rekao je Redžepi.

Redžepi je rekao da treba smiriti tenzije "jer se život mora vratiti u normalu" .

On je dodao da situacija na Jarinju i Brnjaku nije održiva i da se "mora misliti o dobrobiti građana severa Kosova, koji su taoci kriminalnih i političkih radikalnih grupa. Upravo zbog običnih građana pokušaćemo da što pre deblokiramo situaciju. Kada je reč o uvozu i izvozu robe, situacija nije toliko dramatična, jer postoje drugi međugranični prelazi preko kojih trgovina može da se odvija".

Na pitanje da li će na pucnje biti odgovoreno pucnjima, Redžepi je odgovorio :

"Verovatno. Ni Kfor ni policija Euleksa neće samo skrštenih ruku gledati šta se dešava."

Redžepi je rekao i da nema planova za upotrebu specijalne jedinice kosovske policije ROSU na severu Kosova.

"Ovaj plan je zajednički napravljen s Euleksom i Kforom. Sve je utanačeno i poštuje se u potpunosti. Mi nemamo nikakve planove u vezi s tim", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: