Završen sastanak sa Srbima

Sastanak predstavnika Vlade Srbije i predsednika srpskih opština na severu Kosova u Zvečanu na kome je predstavljen dogovor sa Kforom je završen.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 04.08.2011.

12:48

Default images

Sastanak je trajao dva sata.

Šef tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović su sagovornicima predstavili okvirni dogovor postignut sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Prema nacrtu sporazuma postignutom tokom razgovora sa nemačkim generalom juče u bazi Kfora u Leposaviću, predviđeno je Kfor zadrži kontrolu nad administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak do sredine septembra, a ako bude potrebno i duže.

Takođe, blokade će sa puteva biti uklonjene i sloboda kretanja ponovo uspostavljena, a vozila i kamioni do 3,5 tona težine, kao i teretna vozila sa humanitarnim pošiljkama, uključujući hranu, moći će da prođu na teritoriju Kosova nakon provere identiteta i pretresa za naoružanjem.

Stefanović je juče za Tanjug izjavio da je dogovor o okončanju krize na severu Kosova moguć, dok je kosovska vlada poručila da je taj plan za njih neprihvatljiv.

Prošao konvoj Kfora

Konvoj Kfora koji snabdeva bazu kod Zvečana prošao je danas u 11.45 kroz Zvečan pored blokada koje na putu već deset dana drže kosovski Srbi, javio je reporter agencije Beta.

Propuštanje konvoja Kfora sa hranom i vodom deo je dogovora srpskih pregovarača i komandanta Kfora Erharda Bilera.

Srbi su prvi konvoj Kfora propustili juče oko 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: