Policija uništila zalihe eksploziva

Norveška policija je uništila zalihu eksploziva na farmi koju je iznajmio Anders Bering, koji je u Oslu izvršio dva napada u kojima je ubio 76 ljudi.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

01:26

Default images

"Eksploziv je pronađen na farmi. Policija je izvela kontrolisanu detonaciju", rekla je tužiteljka Trine Dingeland agenciji Rojters.

Ona je dodala da u kontrolisanoj eksploziji u Reni, 160 kilometara severno od Osla, niko nije povređen i istovremeno izbegla da precizira koliko je eksploziva pronađeno.

Anders Bering Brejvik, koji je dugo planirao napade, iznajmio je farmu u gradiću Rena, severno od Osla, zvanično za gajenje povrća.

Prema norveškim medijima, on je to uradio da ne bi izazivao sumnju kada kupuje veštačko đubrivo za pravljenje bombe koja je u petak
uništila sedište vlade u Oslu, ubivši osmoro ljudi.

Početkom maja kupio je šest tona đubriva, prema podacima Centrale za poljoprivredne nabavke.

Brejvik je, posle napada automobilom-bombom, otvorio vatru na skup mladih na ostrvu Utoja i tom prilikom ubio 68 osoba.

Brejvik je priznao da stoji iza oba napada u petak u Oslu, a tokom saslušanja je rekao da je pokrenuo "krstaški pohod" da "spase Norvešku i Zapadnu Evropu invazije muslimana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: