Srbija dostojno dočekala Đokovića

Više od 100.000 građana prisustvovalo spektakularnom dočeku Novaka Đokovića ispred Doma Narodne skupštine, uz govore članova porodice i tima, muziku i vatromet.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 04.07.2011.

19:45

Default images

Nezapamćena gužva na auto-putu je bila u pratnji autobusa najboljeg svetskog tenisera od aerodromu do centra Beograda.

Novak je na bini predstavio sve članove svog tima i porodice, koji su mu u proteklih 20 godina pomagali da ostvari svoj san. Najbolje rangirani teniser na svetskoj listi rekao je večeras da pehar osvojen na Vimbldonu "posvećuje Srbiji".

"Ovo je neverovatno. Hvala vam svima koji ste večeras došli da me dočekate. Postao sam vam večni dužnik. Nikada ovo neću zaboraviti i pehar Vimbldona posvećujem Srbiji", kazao je Đoković.

Njegov izlazak na binu propraćen je uz veliki broj srpskih zastava, skandiranje "Nole, Nole" i desetine upaljenih baklji.
(Beta)
On je na binu ispred Narodne skupštine stigao sa sat vremena zakašnjenja zbog gužve na auto-putu od aerodroma Nikola Tesla, koju su stvorila vozila u želji da pozdrave autobus s otvorenim krovom u kojem su bili Đoković sa porodicom i njegov tim.

Najuspešniji srpski teniser na binu je izašao u pratnji porodice i svog tima.

Tom prilikom Novakov najmlađi brat, Đorđe Đoković, poručio je da će i on "za devet godina" da osvoji trofej Vimbldona.

Đoković je večeras od dece sa Kosova na poklon dobio zastavu Srbije dugačku 50 metara.
(Tanjug)
On je posle toga zajedno sa bendom Tap 011 otpevao nekoliko pesama, a potom i sa pevačima Miroslavom Ilićem i Vladom Georgijevim. U tim trenucima ispaljen je vatromet.

Pre nego što je Đoković stigao u Narodnu skupštinu, prisutne je zabavljao bend Električni orgazam. Oni su, kako su rekli "ultimativnom pobedniku Đokoviću" posvetili pesmu "Igra rokenrol cela Jugoslavija", dok su "za sve koje je Novak pobedio na putu ka broju jedan" otpevali pesmu "Nemaš nikom ništa da daš".

Posle njihovog nastupa orkestar Garde Vojske Srbije odsvirao je himnu Srbije.

"Srećan sam što ću slaviti sa svojim narodom"

Autobus sa Novakom kreæe sa aerodroma (Tanjug)
Najbolji teniser sveta Novak Đoković je doputovao u Beograd, gde je sa desetinama hiljadama sugrađana proslavio osvajanje Vimbldona i preuzimanje prvog mesta na ATP listi.

Već na aerodromu "Nikola Tesla" Đokovića je dočekalo stotinjak navijača, skandirajući sportskom heroju Srbije.

Novak Đoković je sa aerodroma krenuo ka centru grada u otvorenom autobusu sa njegovim likom. Duž cele trase auto-puta na desetine hiljada Beograđana je pozdravilo Đokovića.

Đoković je izjavio po dolasku u Beograd da je srećan što će vimbldonsku titulu i preuzimanje prvog mesta na ATP listi proslaviti sa svojim narodom.
Slavlje poèelo još na ulicama ka centru grada (Tanjug)
"Drago mi je što sam stigao u zemlju kako bih najveći uspeh u karijeri proslavio sa svojim narodom", rekao je Đoković na aerodromu "Nikola Tesla".
"Ovo su najlepši dani u mojoj karijeri. Osećaj je fenomenalan, iako još nisam imao vremena da sednem i analiziram kakav sam uspeh napravio", rekao je Đoković.

Osvajač Vimbldona i novi teniski kralj sveta naveo je da je u finalu protiv Rafaela Nadala pružio najbolju partiju u karijeri.

Predsednica Skupštine upriličila prijem

Sa prijema u Skupštini (Tanjug)
Predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović priredila je večeras prijem za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, čestitajući mu titulu šampiona Vimbldona i preuzimanje prvog mesta na ATP listi.

"Novače, hvala ti, učinio si nam najveću radost. Ponosni smo na tebe i želimo ti još mnogo titula i da dugo budeš najbolji na svetu", izjavila je Đukić Dejanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: