Utorak, 12.04.2011.

07:50

Opet zemljotres u Japanu

Novi zemljotres magnitude 6,3 stepena po Rihteru pogodio je priobalno područje Japana u ponedeljak uveče u blizini prefekture Čiba, istočno od Tokija.

Izvor: Tanjug

Default images

Zemljotres nije izazvao cunami, a zbog potresa su se zatresle zgrade u prestonici Tokiju, preneo je Rojters.

Američka geološka služba saopštila je u međuvremenu da je hipocentar zemljotresa bio na dubini od 33 kilometra, 112 kilometara jugoistočno od najvećeg japanskog ostrva Honšu.

Podsetimo, u razornom zemljotresu koji je 11. marta pogodio Japan i koji je izazvao cunami poginulo je 13.130 ljudi, a 13.718 njih se vode kao nestali, preneo je AFP.

Ugašen požar kod reaktora 3

Istovremeno, i dalje traju napori da se stabilizuje nuklearna elektrana "Fukušima 1", koja je teško oštećena u katastrofalnom zemljotresu i cunamiju koji je posle njega usledio.

Tokijska elektroenergetska kompanija, koja upravlja nuklearkom, saopštila je da je u blizini reaktora četiri u ponedeljak uveče izbio požar, koji je u međuvremenu ugašen.

Požar je u blizini zgrade reaktora uočio jedan od radnika i na mesto požara su odmah poslate vatrogasne ekipe, kazao je portparol Tepka, a prenela agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: