Sreda, 09.03.2011.

07:46

Prosvetari na zajedničkom sastanku

Reprezentativni sindikati prosvete koji štrajkuju od 28. januara, održaće zajednički sastanak, na koji su pozvali druge sindikate iz javnog sektora.

Izvor: Beta

Default images

Trenutno, skraćenjem nastave na 30 minuta štrajkuju tri reprezentativna sindikata, dok je četvrti u međuvremenu odustao od štrajka, prihvativši dogovor s Vladom.

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović je rekao da očekuje da im se pridruže još neki sindikati iz drugih javnih službi i podrže štrajk.

Prosvetni sindikati ranije su najavljivali da će 9. marta ponovo potpuno prekinuti nastavu, ako im zbog štrajka zarade budu umanjene. Međutim, 8. marta im je uplaćen pun iznos prvog dela februarske zarade.

Zato će sindikati prosvete sada, kako je najavio Živanović, sačekati da vide da li će im drugi deo februarske plate biti umanjen, nakon čega će biti doneta odluka o potpunoj obustavi nastave.

Inače, predstavnici vlade i prosvetnih sindikata danas nastavljaju pregovore o posebnom kolektivnom ugovoru. Ti pregovori nemaju veze sa štrajkom prosvetnih radnika, pošto se posebnim kolektivnim ugovorom ne rešava pitanje zarada, već se definišu ostala prava iz radnog odnosa, poput godišnjeg odmora.

Podsetimo, skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuju tri sindikata: Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost i Sindikat radnika u prosveti.

Sindikat obrazovanja Srbije jedini je prihvatio dogovor sa Vladom i prekinuo štrajk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: