Mićunović: DS može sa SNS

Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović izjavio je da bi ta stranka mogla da sarađuje sa SNS, ako prihvati bez kolebanja program demokrata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2010.

11:17

Default images

On je u "Kažiprstu" B92 rekao da se naprednjaci trenutno zalažu za iste ciljeve kao i DS, ali da se, kako je rekao, desilo kolebanje kada je u pitanju Kosovo.

Mićunović je rekao da je Srpska napredna stranka, zbog privlačenja birača, "počela da razmišlja" između proevropske ili patriotske politike.

Prema njegovim rečima, u koaliciju je "dobrodošao" svako ko prihvati program Demokratske stranke o evropskim integracijama, ubrzanom prilagođavanju, evropskom zakonodavstvu, standardima i uključivanja u privredni svet Evrope, SAD, Kine i Rusije.

"U Vladi Srbije ne postoje kolebanja oko osnovnih linija", rekao je Mićunović, ocenivši da je zahtev opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nerealan, jer je njihovo organizovanje skupo i nepotrebno ako vlada može da funkcioniše. Mićunović je rekao da će sednica Glavnog odbora DS-a biti održana 2. oktobra i da se ta stranka priprema za unutrašnje reforme i "ozbiljnu diskusiju o stranci", uključujući i kadrovska pitanja.

Na glavnom odboru DS-a biće razmotren i ocenjen i rad ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, kao i rezultati koji su postignuti po pitanju Kosova u Generalnoj skupšini UN u Njujorku, rekao je Mićunović.

Inače, u Beogradu danas razgovaraju predstavnici SNS i Demokratske stranke Srbije o mogućnostima saradnje te dve stranke, čiji je cilj raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. O tome možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: