Ubijeno šest Sahva boraca

Policija u Iraku javila je da su ekstremisti ubili šestoricu pripadnika sunitskih paravojnih snaga, koje sarađuju sa američkim vojnicima protiv Al Kaide.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

01:34

Default images

Takozvani Sahva borci ubijeni su u selu pokrajine Dijala, dan posle niza koordinisanih napada u kojima je širom zemlje poginulo bar 55 ljudi, prenosi "Glas Amerike".

U nizu bombaških i drugih napada, najtežih u poslednjih nekoliko meseci, meta su pretežno bile iračke snage bezbednosti.

Nedavno intenziviranje napada dovodi u pitanje sposobnost iračkih snaga da se bore protiv pobunjenika dok se američke trupe povlače iz zemlje, s ciljem da borbenu misiju okončaju do 31. avgusta.

Oko 50.000 američkih vojnika treba da ostane u Iraku radi obuke i savetodavnih misija sa iračkim snagama sve do kraja 2011.godine, kada sve američke snage treba da napuste zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: