Dačić: Kazne za prekršioce zakona

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će svako ko prekrši Zakon o saobraćaju biti kažnjen, bez obzira na to gde radi i kojoj stranci pripada.

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

16:04

Default images

Upitan o slučaju zamenika direktora "Srbijagasa" koji je automobilom usmrtio biciklistu Dačić kaže da je policija izašla na mesto udesa i osumnjičenom odredila pritvor.

"Ne ulazim u to da li je auto službeni ili nije, da li se to desilo u radno vreme ili ne...policija je odmah preduzela sve mere i sada je sve u rukama pravosuđa", rekao je on.

Dačić je naveo i da će "svako ko je počinio takvo delo biti najstrože sankcionisan bez obzira gde radi i kojoj političkoj stranici pripada".

Ministar je dodao da odrerdbama Zakona o zaobraćaju podležu i policijska vozila čije vozače, ukoliko naprave prekršaj, takođe kažnjavaju kolege saobraćajci.

Vujačiću je juče nadležni istražni sudija odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je automobilom usmrtio maloletnog biciklistu, u novosadskom naselju Adice, u nedelju oko 22.45. sati.

Dačić je, upitan o sinoćom slavlju navijača Partizana u Beogradu tokom kojeg je bilo i incidenata, odgovorio da će svi protiv kojih budu podnete prijave biti uhapšeni.

"Nemojte da to pokvari podvig Partizana... nadam se da će to mnogo značiti za srpski fudbal i sve ljubitelje fudbala, bez obzira za koji klub navijaju", rekao je on.

Dačić, koji je obilazio bazu Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici je naglasio da, uprkos velikom uspehu Partizana, svi moraju da se ponašaju primereno i poštuju javni red i mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: