Obustava isporuke mleka na snazi

Predstavnik Konzorcijuma proizvođača sirovog mleka u Srbiji Uroš Šećerov kaže da ostaje na snazi njihova odluka o obustavi isporuka sirovog mleka od nedelje.

Izvor: B92

Petak, 20.08.2010.

12:58

Default images

On je objasnio da od proizvođača do sada nije dobijen "nikakav signal" o povećanju cena.

Članovi udruženja, koje isporučuje 400.000 litara mleka dnevno, razgovarali su sa svojim otkupljivačima, tj. mlekarama i sve te informacije će večeras na sastanku Konzorcijuma biti razmotrene i biće donet zaključak o tome šta će se i kako uraditi 22. avgusta, dodao je on.

"Ukoliko je u pojedinačnim razgovorima naših članova s prerađivačima bilo nekih obećanja i prihvatljivih pisanih ponuda, to ćemo uvažiti a ako nije, u nedelju obustavljamo isporuku mleka", naglasio je Šećerov.

On je dodao da će, sudeći prema sadašnjoj situaciji na tržištu mleka, najavljen protest proizvođača biti održan, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o tome "gde će naše mleko moći da se kupi ili dobije i ko će ga na odgovarajući način skloniti da ne bi bilo prosuto i izgubljeno za potrošače".

Proizvođači mleka, okupljeni u tom konzorcijumu, zatražili su ranije od prerađivača da cena sirovog mleka bude povećana na 32 evrocenta po litru, a u razgovorima sa predstavnicima države da budu znatno povećane premije za mleko i stimulacije po grlu stoke, kao i da se poboljšaju i drugi uslovi za tu proizvodnju.

Najveći prerađivač mleka u Srbiji "Imlek" je, početkom ove sedmice, povećao cenu sirovog mleka za deset odsto, sa 26 na 28,5 dinara za litar, što je u isto vreme prouzrokovalo petoprocentno poskupljenje te namirnice u prodavnicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: