Strah žitelja Majilovca od otmica

Meštani sela Majilovac, oko kojeg već četiri sedmice traje potraga za 13-godišnjim dečakom, plaše se za bezbednost dece jer sumnjaju da je on otet, piše "Blic".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

00:36

Default images

Meštani svoju decu sa prvim mrakom teraju u kuće. Misterija nestanka je u njima probudila sumnju da ga nije majka ubila, već da je otet.

"Saosećamo sa porodicom malog Đorđa i svi smo zabrinuti što dečaka nema. Bila je ovde policija, tragali su lovci, ali od Đorđa nema ni traga", priča Milunka Aleksić, predsednica Mesne zajednice Majilovac.

Ona kaže da su se posle dečakovog nestanka „među ljude uvukli strah i tuga“.

“Nešto strašno se događa ovde. U subotu nam je od srca umro jedan mlad čovek. Nije mi svejedno ni zbog mojih unučića. Ali niko više ne pušta decu samu na ulicu. Sada i kada u selu neko slavi rođendan, uzimamo decu za ruku, vodimo ih na slavlje i vraćamo kući. Kada počne školska godina, moraćemo da ih pratimo i u školu”, kaže ona.

Đorđev otac Dejan A., uprkos skoro jednomesečnoj bezuspešnoj potrazi, nada se da će uskoro ugledati sina. Navodi da je i u pritvoru razgovarao sa suprugom, koja mu je, kako navodi, "delovala normalno".

"Poljubio sam je u kosu i lice jer mi se poznajemo 18 godina i pri susretu rade i emocije. Nada umire poslednja. Marina je želela decu i veći deo novca koji sam joj davao trošila je na njih. Ne ide mi u glavu da je ona ubila dete. Mislim da ni policija nema dokaze za to. Hoću da im pomognem da slučaj reše, ali ništa ne znam. Ona mi kaže da je Đorđa poslala po pomoć, a šta je dalje bilo - niko ne zna", kaže Dejan i dodaje da ga je policija tri puta saslušavala i pustila.

U kući Matejića, komšija porodice dečaka Đorđa A., kažu da dečakova majka kod njih nije dolazila, ali da su je viđali u bašti. Navode da je „bila mirna i tiha“ i da je odlazila kod komšinice da igra jamb.

"Jedino majka zna gde joj je dete. Đorđe se družio sa mojim unukom i dolazio je kod nas. i drugovi su nameravali da ga upišu u fudbalsku ekipu. Uvek je bio miran. Čudno je da se i posle mesec dana ne zna ništa o njemu. Kao da je u zemlju propao", kaže Zorica Matejić.

Dečak je nestao 22. jula nakon što je sa majkom otišao u baštu da bere boraniju i vadi krompir.

Posle dva dana lutanja po šumi, njegova majka Marina nađena je u blizini susednog sela Kurjače.

Zaustavila je Mikicu Ljubisavljevića, zvanog Miško, iz sela Kurjače, koji ju je dovezao u Majilovac. On je juče ispričao da se tog dana vraćao sa salaša i da ga je Marina zaustavila da je poveze.

"Delovala je zbunjeno. Kosa joj je bila raščupana, bila je izgrebana po nogama i rukama, prljava od blata, sa motikom. Jedna noga joj je bila povređena, ali nije krvarila. Imala je i modrice po rukama. Nije spominjala dete i kada sam je povezao, ispričala mi je da je išla da kopa baštu, da je zemlja tvrda, pa se povredila motikom i da su muve napale na krv", priča Ljubisavljević, koji je majku dečaka dovezao do puta u blizini njene kuće, i pokazuje mesto gde je ženu prvi put video.

Ljubisavljević dodaje da je nekoliko puta išao u potragu za dečakom.

"Verujem da će istina o nestanku dečaka biti otkrivena", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: