Beograd ne podržava “deklaraciju“

Vlada Srbije ne stoji iza takozvane "Deklaracije Saveza opština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija", kaže ministar Goran Bogdanović.

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2010.

19:40

Default images

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je i da Vlada u Beogradu ne podržava sadržaj tog teksta.

Bogdanović je, u izjavi Tanjugu, rekao da zvanični Beograd ne stoji iza dokumenta koji je nazvan “deklaracijom“ o nezavisnosti opština iz sastava “Saveza opština autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“.

Taj dokument, koji je juče i danas postao dostupan javnosti na Kosovu, a nema potpisnika, izazvao je veliko interesovanje predstavnika Kfora, Kosovske policijske službe i medjunarodnih organizacija u Kosovskoj Mitrovici.

"Taj papir, koji neko predstavlja kao 'deklaraciju', samo može da pogorša bezbednosnu situaciju na Kosovu, ta i takva 'deklaracija' nije potrebna Srbima", istako je Bogdanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju je naglasio da će zvanični Beograd nastaviti da se diplomatskm sredstvima bori za očuvanje pokrajine u sastavu Srbije, i ponovio da tu takozvanu deklaraciju niko od predstavnika zvaničnog Beograda ne podržava.

Povodom tog teksta oglasilo se i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, navodeći da se radi o "fantomskoj deklaraciji o nezavisnosti saveza opština autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja je delo nekolicine neodgovornih ljudi".

"Ministarstvo za KiM poziva kosmetske Srbe da ne nasedaju na provokacije kako Prištine, tako i na postupke grupa i neodgovornih pojedinaca iz srpske zajednice, koji ne predstavljaju nikog drugog do sebe samih i zastupaju isključivo svoje lične interese i stavove", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

"Vlada Srbije ima jasno definisanu politiku prema Kosovu i Metohiji, koja je dobro poznata kosmetskim Srbima i od nje neće odustati. Sve što izlazi iz okvira te politike i relevantnih državnih institucija, nije u skladu sa državnom politikom, već je isključivo delo i stav neodgovornih pojedinaca", zaključije resorno ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

19 h

Podeli: