Španija protiv nezavisnosti Kosova

Španija će ostati pri svom stavu da ne priznaje nezavisnost Kosova, izjavila je zamenica španskog premijera Marija Teresa Fernandes de la Vega.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2010.

12:49

Default images

"Nastavićemo da se zalažemo za dijalog i kompromis dve strane", rekla je ona posle objave mišljenja MSP-a o nezavisnosti Kosova.

"Španska vlada će ostati pri svom stavu da ne priznaje otcepljenu srpsku pokrajinu kao nezavisnu državu", rekla je De la Vega.

Naglasila je da će njena država nastaviti da poštuje rezoluciju Ujedinjenih nacija u pogledu granica povučenih posle kraja rata u BiH 1995. godine.

"Nastavljamo da pozivamo na dijalog i kompromis između dve strane", rekla je De la Vega, ističući to kao jedino održivo rešenje kosovskog pitanja.

De la Vega je bilo kakvo poređenje situacija između Srbije i Kosova i odnosa Španije i Katalonije odbacila kao "nerelno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: