Na Egzitu i o zapošljavanju mladih

Nacionalna služba za zapošljavanje je na ovogodišnjem festivalu Egzit organizovala radionice namenjene mladim ljudima koji su u potrazi za poslom.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

10:25

Default images

Mladi u Srbiji predstavljaju ugroženu kategoriju stanovništva kada je reč o nezaposlenosti. Zato je Nacionalna služba za zapošljavanje bila na Egzitu.

Na njihovom štandu organizovane su različite psihološke radionice i kvizovi čiji je cilj da posetiocima, prvenstveno mladim ljudima, podignu samopouzdanje i sposobnosti za traženje posla.

Šta su osnovni elementi koje bi trebalo da sadrži svaki dobar CV? Kako se ponašati na razgovoru sa poslodavcem? Kako poboljšati šanse za zaposlenje? - ovo su samo neka od pitanja u kvizu Nacionalne službe za zapošljavanje koja su rešavali posetioci ovogodišnjeg Egzita.

Da nisu došli samo da se zabave, već da imaju volju da nešto i nauče, dokazali su momci i devojke sa ove radionice:

“Pa naučio sam mnogo toga što nisam znao, na primer ova Nacionalna služba za zapošljavanje, prvi put čujem za nju, video sam to sinoć, svratio na ovaj kviz, naučio nešto i lepo mi je bilo.”

“Dosta toga me je podsetilo, pošto smo na fakultetu, na menadžmentu učili neke stvari u vezi sa komunikacijom, a naučio sam neke stvari u vezi sa pisanjem CV-ja, šta tu treba i kako se treba ponašati na razgovoru za posao.”

Nagrade za tačne odgovore u ovom kvizu bile su majice, kape, kišobrani, a osnovni cilj je da se rad i misija Nacionalne službe za zapošljavanje što više približi populaciji kojoj će uskoro biti potrebne usluge ove službe.

“Znači, obrađujemo teme u kvizu kao što su CV, pravilno postavljanje ciljeva, upravljanje vremenom, stresom. Postavlja im se pitanje, oni odgovaraju i za svaki tačan odgovor bivaju nagrađeni”, objašnjava Đurđina Mačak iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Mi smo se pitali koliko će ljudi biti zainteresovani zato što su došli ovde da se zabave, da slušaju muziku, međutim zaista je bilo odlično. Mislim da je ovo već treća godina imamo kviz i dobiju oni nagrade, nešto nauče, dobro se zabave, mi opet uživamo u svemu tome tako da je odlično”, kaže Mirjana Bogdanović iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Radionice Nacionalne službe za zapošljavanje na Egzitu se organizuju već nekoliko godina, a teme su prilagođene mladima. Osnovni koncept je zabava uz pregršt korisnih informacija.

Više o ovome pogledajte danas u emisiji "Šljaka" u 19.30, na Info kanalu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: