I pored malverzacija Fond opstaje

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će Fond za razvoj i dalje postojati, ali će se kontrola vršiti na svaka tri meseca.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2010.

10:22

Default images

Prema Dinkićevim rečima u buduće će se strogo proveravati svi subjekte koji dobijaju kredite Fonda, kao i to na koji način te kredite realizuju.

Posle hapšenja 7 osoba zbog sumnji da su izvršili malverzaciju s kreditim Fonda za razvoj, ministar Mlađan Dinkić najavljuje strožiju kontrilu.

Uprkos zloupotrebama država će nastaviti da odobrava kredite preko Fonda za razvoj, jer je većina firmi ta sredstva koristila na ispravan način, dok su zloupotrebe primećene u dva do tri odsto slučajeva, najavljuju u resornom ministartsvu.

„Kao kada imate pljačkaše u robnoj kući, pljačkaše treba uhapsiti, zatvoriti i kazniti, a robna kuća mora da nastavi da radi“, kaže Dinkić.

Da se sredstva Fonda za razvoj nenamenski troše ministar ekonomije i reguionalnog razvoja Mlađan Dinkić primetio je još pre godinu dana, kada je prvu inspekciju izvšila Agencija za mala i srednja preduzeća.

„Odmah smo podneli krivične prijave. 50 krivičnih prijava je podneto protiv lica koja su uzela kredit za neku proizvodnju, a njih nema na toj adresi. Naravno policija je pratila kretanja ovih ljudi i posrednika i onih koji su primali mito u fondu. Ja sam naložio da nakon ovoga kontrola bude na svaka tri meseca“, kaže ministar ekonomije.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je za B92 da kako je rekao operativna saznanja ukazuju da je broj kredita znatno veći od 95 što je do sada otkriveno. On je za B 92 rekao da postoji sumnja da odobrena sredstva dostižu iznos od 20 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: