Uhapšene pristalice Mađarske garde

Mađarska policija uhapsila je više od 70 pristalica zabranjenog udruženja "Mađarska garda", paravojne formacije radikalne nacionalističke partije Jobik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2010.

09:30

Default images

Oko 600 pristalica "Garde" izašlo je juče popodne na ulice Budimpešte, u znak podsećanja na prošlogodišnju zabranu udruženja.

Oni su nosili nacionalne trobojke i zastave koje simbolizuju ekstremnu desnicu. Nekoliko stotina policajaca u gradu bili su zaduženi da spreče moguć sukob ekstremista i učesnika gej parade, koja se održavala u blizini.

Uhapšene osobe bacale su čaše, vičući na okupljene policajce.

Nekoliko političara iz redova Jobika i njihovih pristalica govorilo je na trgu Eržebet, kritikujući odluku policije da spreči demonstrante da mu priđu.

Ranije juče policijska uprava u Budimpešti je saopštila da je uhapsila više od dvadeset aktivista, okupljenih na dva skupa zabranjenog udruženja, zbog posedovanja imitacija vatrenog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: