Tehnološka saradnja sa Seulom

Srbija i Južna Koreja potpisale su sporazum o saradnji u oblasti informaciono komunikacionih-tehnologija.

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2010.

20:02

Default images

Tim sporazumom se uspostavlja okvir buduće saradnje dve države u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Sporazum su potpisali ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić i direktor Korejske komunikacione komisije, najvišeg državnog tela Republike Koreje zaduženog za telekomunikacije Se Jong Čoi, saopštilo je Ministarstvo telekomunikacija Srbije.

Saradnja će se odnositi na regulativu u oblasti telekomunikacija, razvoj širokopojasnog pristupa Internetu, prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i tv programa, upravljanje radio-frekvencijskim spektrom, razvoj ljudskih resursa, informacionu bezbednost.

U narednih nekoliko nedelja, na osnovu potpisanog sporazuma, krenuće se u preciznije definisanje zajedničkih projekata.

Na osnovu potpisanog sporazuma dve zemlje će nastojati da unaprede saradnju između biznis sektora, istraživačkih i obrazovanih institucija, kao i vladinih tela i agencija koja se bave telekomunikacijama i informacionim društvom.

Direktor Se Jong Čoi je naglasio da su fokus na znanje i ulaganje u obrazovanje značajno doprineli uspešnom razvoju Republike Koreje.

Ministarka Matić je istakla da je ovo, nakon sporazuma potpisanih sa Evropskom unijom, jedan od najvažnijih sporazuma koje je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije do sada potpisalo.

Ona je izrazila očekivanje da će Srbiji korejsko iskustvo biti od velike pomoći da ispuni ciljeve predstavljene u okviru strategija razvoja elektronskih komunikacija i strategija informacionog društva, a čije se usvajanje očekuje tokom jula i koje će predstavljati Digitalnu agendu Republike Srbije do 2020. godine.

Matić će sutra sa predsednikom Vlade Republike Srbije Mirkom Cvetkovićem posetiti firmu Samsung i razgovarati o mogućnostima ulaganja u Srbiju, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: