Dačić: Gde je novac od Železnica?

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da policija istražuje gde se nalazi 1,2 miliona evra Železnica Srbije zbog kojih je uhapšen Milenko Šarančić.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

13:20

Default images

"Postoji dokumentacija o razlici u ceni između kupljenih vozova i ceni po kojoj su oni preko posrednika prodati Železnicama", rekao je Dačić.

Dačić je izjavio da se istraga u slučaju bivšeg direktora ŽS Milanka Šarančića nastavlja, i da se ispituje da li je novac za koji je MUP utvrdio da su Železnice oštećene, uložen u neke privatizacije u Srbiji.

Šarančić je sa još tri osobe uhapšen zbog sumnje da je oštetio Železnice za milion i 240 hiljada evra u nabavci 16 lokomotiva i dizel motornih vozila iz Slovenije i Švedske, od maja do oktobra 2004. godine.

O Šarančićevim poslovima, kaže ministar policije, javnost u Srbiji odavno je znala, a dokazi od policija Slovenije, Italije i Švedske počeli su da pristižu od oktobra prošle godine.

Ivica Dačić kaže da hapšenje nije politički motivisano i da se ispituje ko je sve umešan u čitavu aferu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas podseća da je ranije poslao pismo tadašnjem premijeru Vojislavu Koštunici i ukazao na malverzacije u poslovanju železnica o kojima su izveštavali mediji. Šarančić ga tužio za klevetu koja nije utvrđenja a kako kaže Đilas kritike je trpeo i od lidera Nove Srbije.

Bivši generalni direktor Javnog preduzeća Železnice Srbije Milanko Šarančić i još tri osobe uhapšeni su juče zbog sumnje da su oštetili Železnice Srbije za više od 1,2 miliona evra.

U akciji "Osmica", kako je policija nazvala Šarančićevo hapšenje, uhapšeni su i bivši pomoćnik generalnog direktora "Železnice " Zoran Milićević, direktor Sektora za investiciju vuče i voznih sredstava Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić koji je poslovao preko firme "Sibex", čiji je vlasnik i direktor njegova supruga Marina Čelebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: