Srbija preuzima ubijene u Boliviji

Diplomatska delegacija Srbije u Boliviji preuzima tela trojice Srba, koji su ubijeni u obračunu kriminalnih bandi u toj južnoameričkoj državi, piše "Danas".

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2010.

01:08

Default images

Porodice nastradalih obavestile su Ministarstvo spoljnih poslova da nemaju sredstava za transport.

Pošto Srbija nema diplomatsko predstavništvo u Boliviji, delegacija iz Ambasade Srbije u Brazilu boraviće u La Pazu sve dok posmrtni ostaci Saše Turčinovića, Bojana Bakule i Predraga Čankovića avionom ne krenu put Srbije.

Oni će prisustvovati pripremama za transport tela ove trojice Srba, koji su ubijeni 14. maja u mestu San Ramon Čikitano dok su obezbeđivali najvećeg narko-bosa u Boliviji, koji je tom prilikom otet.

Očekuje se da tela ubijenih danas budu poslata put Srbije i da u našu zemlju stignu tokom vikenda.

Kako je objašnjeno u Ministarstvu spoljnih poslova, bolivijska strana je ponudila da se o njihovom trošku tela prevezu do Madrida, a trenutno su u toku pregovori sa "Jatom" da se angažuje poseban avion iz Madrida za Beograd da bi se transport obavio što brže.

U MSP-u naglašavaju da je sve ono što su preduzeli urađeno uz saglasnost roditelja i porodica nastradalih, jer su porodice obavestile Ministarstvo da nemaju sredstava za prenos tela u Srbiju.

Okvirna cena pripreme i transporta jednog tela u Boliviji iznosi 3.000 dolara, a posmrtni ostaci ne mogu da se otpreme iz mrtvačnice u bolnici San Huan de Dios bez smrtovnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: