Kacin: Širenje EU ne sme popustiti

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin smatra da "širenje EU ne sme popustiti".

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

13:42

Default images

Tokom razgovora o napretku Srbije na polju evropskih integracija, Kacin je izdvojio rad na reformi pravosuđa "kao ključan za uspeh evropskih integracija Srbije, koja jedino kao pravna država može postati članica EU".

Kacin je pohvalio uloženi trud ministarke pravosuđa Snežane Malović na tom polju posebno se osvrnuvši na pristupanje Srbije Antikorupcijskoj inicijativi jugoistočne Evrope, posle potpisivanja pristupnog memoranduma 17. maja u Zagrebu.

Kacin je Fileu ukazao na važnost dublje i konkretnije saradnje sa srpskim ministarstvom poljoprivrede, jer "Srbiju ne čine samo Beograd i veći gradovi, već i selo i ruralna područja."

Prema Kacinu, od ključne važnosti za održanje dinamike evropskih integracija zapadnog Balkana je da, dok jedna zemlja privodi kraju pregovore o članstvu, EU otvori pregovore sa sledećom zemljom iz regiona.

"Iskreno pozdravljam dodeljivanje datuma za početak pregovora Islandu, ali Island je na zapadu. U ovom momentu nama su potrebni pomaci u evropskim integracijama i na jugoistoku Evrope", kazao je Kacin.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju pohvalio je političku i ekonomsku angažovanost Turske na zapadnom Balkanu, koja dovodi do razvijanja prijateljskih odnosa u regionu, navedeno je u saopštenju Evropskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: