Počinje obuka komunalne policije

Služba komunalne policije bi kroz par meseci trebalo da profunkcioniše u svim gradovima u Srbiji, najavljeno u Ministarstvu za lokalnu upravu.

Izvor: B92

Nedelja, 11.04.2010.

14:27

Default images

Dvomesečna obuka prvih komunalnih policajaca počeće 3. maja u policijskim centrima širom Srbije. Do sada su svoje pitomce predložili Beograd, Niš, Leskovac, Novi Sad, Čačak i Sremska Mitrovica, izjavio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Ministar ocenjuje da će uvođenje komunalne policije znatno poboljšati kvalitet života građana. Komunalni policajci biti pod upravom gradonačelnika, ali će sve svoje aktivnosti usklađivati sa redovnom policijom.

“Zadatak komunalnog policajca je da bude običnom građaninu pri ruci ama baš za sve. Da ispunjava obaveze koje mu daje gradonačelnik, da bodi računa o parku, šutu, bespravnoj gradnji… Imaće velika ovlašćenja”, kaže Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: