Skup podrške Berluskoniju

Više desetina hiljada ljudi okupilo se u Rimu na skupu podrške partiji italijanskog premijera Silvija Berluskonija uoči regionalnih izbora krajem ovog meseca.

Izvor: B92

Subota, 20.03.2010.

19:02

Default images

Skup je prvobitno sazvan kao podrška partiji Narod slobode, pošto njenim članovima nisu prihvaćene kandidature zbog prekoračenja roka za njihovo podnošenje. Današnji skup je, međutim, dobio novi značaj pošto je Berluskoni optužen u novoj istrazi koja se tiče pritisaka na državnu italijansku televiziju RAI.

Berluskoni je, prema navodima zbog kojih je pokrenuta istraga, vršio pritisak na RAI i vladinu agenciju za komunikacije da ukinu televizijski šou nenaklonjen italijanskom premijeru. Berluskoni je to negirao.

U italijanskim medijima dominiraju vesti o istrazi uoči glasanja 28. i 29. marta.

Berluskoni je u obraćanju prisutnima, među kojima su bili i ministri vlade i kandidati na regionalnim izborima, kritikovao opoziciju levog centra i poručio da želi da sačuva slobodu i demokratiju u Italiji.

Na bini je bio postavljen i novi slogan partije Narod slobode "Ljubav pobeđuje mržnju i zavist", koji je usvojen pošto je krajem godine jedan čovek Berluskonija napao metalnom statuom, replikom Milanske katedrale.

Organizatori su predvideli da će se na skupu okupiti najmanje pola miliona ljudi. Za sada nema policijske procene posećenosti skupa, ali su Berluskonijeve pristalice ispunile Trg San Đovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: