MUP ne kažnjava nepotpisane dozvole

Policajci nisu naplaćivali kazne od 5.000 dinara vozačima koji nisu potpisali vozačku dozvolu, rečeno je u MUP-u.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2010.

12:39

Default images

MUP je proverio prošlonedeljne tvrdnje medija i internet foruma da policajci masovno naplaćuju kazne i upisuju četiri kaznena poena vozačima koji nisu potpisali dozvolu. MUP ukazuje da u zakonu ne postoji takav prekršaj i da policajci ne mogu da naplaćuju kazne, već da samo izdaju nalog za uplatu.

Preko područnih policijskih uprava je utvrđeno da nije bilo slučajeva takvog ponašanja policajaca, piše u informaciji MUP-a.

Nije potvrđen nijedan eventualni slučaj zloupotrebe dužnosti saobraćajaca.

"Nijedan od građana koji su se javljali telefonom nije izjavio da mu je policijski službenik naplatio novčanu kaznu ili izdao zapisnik, već su svi tvrdili da su čuli od prijatelja i rođaka da policajci 'naplaćuju 5.000 dinara onima koji nisu potpisali vozačku dozvolu“, saopštio je MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: