Nastavljeni sukobi gusara

Dve suparničke gusarske grupe sukobile su se u somalskim vodama, kako bi prigrabile više miliona dolara otkupnine, isplaćene za oslobađanje grčkog tankera.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2010.

14:22

Default images

Tri gusara i jedan civil poginuli su u oružanom sukobu koji je izbio kasno sinoć, rekle su vođe pirata iz Hararderea, 330 kilometara severno od Mogadiša. Do prvog sukoba rivalskih piratskih grupa došlo je u nedelju, po isplaćivanju otkupnine i oslobađanju tankera. Kako se navodi iz izvora u Harardereu, u tom sukobu su poginula dva gusara.

Gusari su u nedelju otvorili vatru jedni na druge, nakon čega su intervenisali helikopteri sa obližnjeg ratnog broda. Iz helikoptera nije pucano direktno na gusare, ali su oni zaplašeni napustili brod.

Posrednik koji je učestvovao u pregovorima o oslobađanju talaca rekao je da su gusari dobili 5,5 miliona dolara otkupnine, dok agencija Frans pres navodi da je u pitanju iznos između 5,5 i sedam miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: