Planovi Agencije za privatizaciju

Direktor Agencije za privatizaciju, Vladislav Cvetković, kaže da bi ove godine trebalo da bude privatizovano oko 130 društvenih preduzeća.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

18:03

Default images

Ekonomska kriza, koja je obeležila 2009, u prvi plan je izbacila slabosti prethodnih privatizacija u Srbiji, dok je istovremeno usporila prodaju preostalih društvenih i državnih preduzeća. U 2010. biće nastavljena potraga za kupcima za oko 130 društvenih preduzeća, dok je među velikim javnim kompanijama moguća samo privatizacija „Galenike“.

Prošlu godinu su u velikoj meri obeležili radnici nezadovoljni privatizacijom svojih preduzeća, zbog čega je premijer Mirko Cvetković najavio da će ove godine prava radnika biti zaštićena i u slučaju loših privatizacija. U Agenciji za privatizaciju očekuju da će im potezi Vlade olakšati posao.

Sa direktorom Agencije za privatizaciju razgovarala je novinarka B92 Ana Kaplij:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: