Cvetanović prešao u naprednjake

Novoizbarani poslanik Srpske radnikalne stranke Goran Cvetanović vratio je mandat, dan nakon što mu je dodeljen, i prešao u Srpsku naprednu stranku.

Izvor: B92, FoNet

Utorak, 29.12.2009.

12:31

Default images

Potpredsednik SRS-a Goran Cvetanović prešao je u stranku Tomislava Nikolića. On je odluku o prelasku saopštio novinarima u Skupštini, samo dan pošto je uzeo poslanički mandat radikala. Cvetanović kaže da mu poslaničke beneficije nisu bitne i da u SNS prelazi iz uverenja da jedino ona može da obezbedi promene u Srbiji. Radikali odgovaraju da je takav potez licemeran.

U Skupštini retko kad nešto može da ostane tajna, ali prelazak radikala Gorana Cvetanovića u tabor Tomislava Nikolića iznenadio je i sve u SRS-u.

Goran Cvetanović kaže da mu nije bitan mandat koji je od radikala dobio juče, ni beneficije koje poslaničko mesto nosi.

On je objasnio da je od radikala "dobio mnogo, sada i poslaničko mesto i platu", ali da je to vratio i postao član SNS-a, jer je uveren "da je to jedina stranka koja može da se bori protiv režima Demokratske stranke, a za bolju Srbiju".

Poslanik radikala Nemanja Šarović nije krio da ga je ovakva odluka iznenadila.

"Njega niko nije prisilio da bude član SRS i minimum pristojnosti bio bi da se prvo nama obratio i rekao da ne deli uverenja i da odustaje od ideologije stranke, kao i da će političku sreću potražiti na drugom mestu", rekao je Šarović.

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić za novog člana svoje stranke tvrdi da je častan čovek.

Vučić je rekao da je Cvetanović dobio mandat, veliku poslaničku platu, privilegije koje uz to idu, ali se odrekao i sopstvenog komoditeta i svega onoga čega se mnogi ne bi odrekli "da bi se borio za budućnost i svoje porodice i naše zemlje".

Zamenik predsednika SNS-a je rekao da je to lična Cvetanovićeva odluka, da mu se divi na tom gestu i odluci i poručio da je dobrodošao u redove SNS-a.

Cvetanović je javnosti poznat i po uvredama koje je svojevremeno iznosio na račun porodice tadašnje ministarke Ivane Dulić Marković, nazivajući ih ustašama zbog čega ga je, odlukom suda, morao da plati odštetu od 80 000 dinara funkcionerki G17 plus.

Administrativni odbor potvrdio je da je dobio Cvetanovićevu ostavku. Na njegovo mesto radikali će sada morati da predlože drugog kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: