Prevareni za posao u Holandiji

Pojedini Novosađani tvrde da su agenciji “Perkan d.o.o.“ platili po 400 evra za posao u Holandiji koji nikada nisu dobili.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

19:31

Default images

Vasilj Zorojević i Nebojša Bošković dvojica su od dvanaest radnika koji su preko agencije “Perkan d.o.o.” bili angažovani da rade u Holandiji kao monteri. Radnici su platili 400 evra za vize i potrebnu dokumentaciju agenciji očekujući da ih čeka posao u Holandiji.

Vasilij Zorojević objašnjava kako je sve krenulo.

“Otišli smo za Ljubljanu sa Rankom Perićem. U Ljubljani smo sa ‘MST Global’ potpisali ugovore o zasnivanju radnog odnosa. Dobili smo slovenačku karticu zdravstvenog osiguranja i evropsko zdravstveno osiguranje”, kaže Zorojević.

U Holandiju su radnici došli nakon par dana očekujući da će početi da rade, međutim, ni nakon 80 dana nisu dobili posao.

“Na kraju sve te priče iz firme dolaze da nam daju otkaz koji nismo prihvatili. Dolazi policija da nas deportuje jer su videli da nemamo šengen vizu”, kaže Zorojević.

Radnici nisu sumnjali da se radi o prevari jer su u pasošima imali holandsku radnu dozvolu pa su čak dobili i broj penzionog osiguranja.

“Posumnjao sam da se radi o prevari tek onda kad su došli ljudi iz imigracionog”, kaže Nbojša Bošković.

Ekipa B92 i posle nekoliko pokušaja nije uspela da kontaktira ni agenciju “Perkan d.o.o.” niti firmu “MTS Global” sa kojima su radnici potpisali ugovore o radu.

Otkaze koji su radnici odbili da potpišu ovih dana su im stigli na kućne adrese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: