Sutra štrajk taksista i prevoznika

Taksisti i autoprevoznici počeće ujutru generalni štrajk i blokadu Beograda i još 19 gradova, zato što ne žele uvođenje fiskalnih kasa.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

16:16

Default images

Samo u Beogradu 4. 000 taksista krenuće u osam ujutru sa četiri polazišta do zgrade Vlade. Oni će sporo vozeći kroz centar grada doći do zgrade Vlade u Nemanjinoj, gde će u deset sati početi protestni skup. Najavljuju da neće odustati od štrajka do ispunjenja svojih zahteva. Beograđani će i sutra morati dobro da isplaniraju kojim putem će doći na posao.

Porukom "Ma dosta je više" Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost najavljuje svoj protest i vožnju po gradovima, pre svega zbog obaveze da građanima za svoje usluge od 1. januatra izdaju račune.

Taksisti će u osam ujutru, krenuti sa parkinga ispred hale Pionir, zatim kroz Zdravka Čelara, Starine Novaka, Beogradske, preko Trga Dimitrija Tucovića do Nemanjine.

Drugo polazište je benzinska pumpa "Slap" na autoputu, zatim kroz Ustaničku, Bulevara oslobođenja, preko Trga Dimitrija Tucovića do Nemanjine. Treća tačka je ugao Jablaničke i Trgovačke ulice, preko Lazarevačkog druma, Obrenovačkog puta, Radničke, Bulevara Vojvode Mišića, Mostarske petlje, Kneza Miloša, do Nemanjine.

Četvrto polazište je parking ispred Centra "Sava", pa kroz Milentija Popovića, Bulevar Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Brankove, Prizrenske, Terazija, Kralja Milana, preko Trga Dimitrija Tucovića do Nemanjine.

Za to vreme, autoprevoznici će iz Dunavske ulice krenuti tranzitnim pravcem u obilazak grada.

Gradske vlasti ovako masovno okupljanje i blokadu grada smatraju nedopustivim. Oni su, kako kažu, svoje obaveze prema taksistima ispunili i smatraju da zbog neodgovornog ponašanja vlade ne treba da ispašta ceo grad.

“Mi smo naše razgovore vodili, dogovorili se oko svih stvari oko kojih smo mogli da se dogovorimo, jedan od zahteva je bila i fiskalizacije. Mi smo odmah rekli da je to nadležnost republičkih vlasti”, izjavio je član gradskog veća Dejan Mali. Taksisti, osim odlaganja uvođenja fiskalnih kasa u naredne dve godine, zahtevaju i uklanjanje divljih prevoznika sa ulica, utvrđivanje jedinstvene cene taksi prevoza i uvođenje reda u ovu oblast saobraćaja.

Autoprevoznici, sa druge strane, očekuju da se ispune njihovi zahtevi za ukidanje nelegalnih prevoznika, da se izmeni rešenje o kretanju i zaustavljanju teretnih vozila kroz grad, kao i da se reši problem gradskih deponija za odlaganje zemlje.

Iz Ministarstva trgovine, u čijoj je nadležnosti uvođenje fiskalnih kasa za taksi prevoznike, za B92 niko nije želeo da komentariše najavljeni protest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: