Bugarin: Blagi boljitak 2010.

Posle niza dobrih, za nama je jedna od lošijih godina, kada su u pitanju privredne aktivnosti, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2009.

01:17

Default images

On je rekao da se očekuje da će pad privrednih aktivnosti ove godine iznositi oko četiri odsto, a ako se uzme u obzir prošlogodišnji rast, onda će taj pad biti između osam i po i devet odsto. Bugarin smatra da će iduća godina biti nešto lakša od ove, mada ne spektakularno.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin ocenio je da odmrzavanje Prelaznog trgovinskog sporazuma i vizna liberalizacije predstavljaju priznanje za "dobro opredeljenje evropskog kursa, za jedan ozbiljan i stabilan reformski kurs" koji je Vlada Srbije zauzela.

"Iza nas je izuzetno teška godina koja je izrodila veliki broj blokiranih firmi, jedan vrlo visok nivo insolventnosti srpske privrede, jaču recesiju posle višegodišnjeg rasta i naravno sve to ne može da ne reflektuje i određene socijalne nemire", rekao je Bugarin.

On je kazao da ne očekuje da će 2010. biti teška kao ova godina, već verovatno lakša, ali ne spektakularno.

"Očekujem neki blagi boljitak, biću srećan ako se ostvari projekcija od 1,5 odsto rasta bruto društvenog rasta", rekao je Bugarin i dodao da imamo jako krhku, nekonkurentu privredu i da se mora jako puno raditi na podizanju njenih standarda i kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: