Subota, 05.12.2009.

18:52

Rekonstruisan trg u centru Loznice

Ministar Mlađan Dinkić svečano je otvorio rekonstruisani centralni trg "Vuk Karadžić" u Loznici i novoizgrađenu saobraćajnicu.

Izvor: B92

Default images

Potpredsednik Vlade u pratnji ministarke za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović, obećao je da će i ubuduće ulagati u infrastrukturno opremanje Loznice, koja se prema oceni NALED-a svrstala u gradove sa povoljnom klimom za privlačenje stranih investitora.

Gradski trg površine trideset hiljada metara kvadratnih čija je rekontrukcija započeta u septembru, opremljen je komunalnom infrastrukturom.

Na tom prostoru izgrađena je moderna saobraćajnica koja povazuje Loznicu sa Šapcem i Valjevom.

Novizgrađane objekte osvešato je Vladika šabački Lavrentije, a svečano otvorio ministrar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić.

“Pre desetak godina Loznica je puno zaostajala za drugim gradvima u zapadnoj Srbiji, evo sada se polako primiče Šapcu, Valjevu i ja sam ubeđen da će nastaviti dalje da se razvija”, rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Ukupna vrednost radova je 118,5 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz sredstava NIP-a, JP ''Putevi Srbije'' i budžeta grada.

Prema rečima minisarke za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović, ovim i sličnim projektima Loznica postaje važna karika koja Srbiju povezuje sa Republikom Srpskom.

“U tom smislu mislim da Loznica u narednom periodu razvojem infastrukture podiže ne samo svoj značaj, već i značaj celog regiona”, rekla je ministarka Verica Kalanović.

Loznica je ovim projektom na trgu dobila i prvi, podzemni, javni toalet.

Iz budžeta grada izdvojeno je 46 miliona, ali je prema rečima gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića korist za građane je nemerljiva.

“Ovo zaista jeste jedan prelep trg koji će na jedan savremen način predstavljati grad Loznicu i koji će pre svega biti u funkciji građana Loznice”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: